BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 34,98
ALTIN 2.450,43
HABER /  GÜNCEL

Yeğenine tecavüz edip hamile bıraktı

Yeğenine tecavüz eden ve hamile bırakan şahsın cezası belli oldu

Abone ol

Zonguldak'ta, yeğeni H.P.'yi 15 yaşındayken tecavüz ederek hamile bıraktığı iddiasıyla tutuklu yargılanan 38 yaşındaki Musa P., 21 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Aynı suçtan tutuksuz yargılanan kardeşi 29 yaşındaki İ.P. ise beraat etti.

14 Nisan 2009'da eşi Mehmet P.'yi maden kazasında kaybeden 4 çocuk annesi M.P.'nin, bir süredir adet görmemesi nedeniyle 9 Kasım 2009'da Çaycuma Devlet Hastanesi'ne götürdüğü kızı H.P.'nin hamile olduğu ortaya çıktı. H.P., Çaycuma Cumhuriyet Savcılığı'nca başlatılan soruşturmadaki ifadesinde, ölen babasının 6'ncı sınıftan itibaren, daha sonra amcaları Musa P. ve İ.P.'nin kendisine tecavüz ettiğini iddia etti.

KIZ BEBEK DÜNYAYA GETİRDİ

Gökçebey İlçesi'nde bir tomruk atölyesinde çalışan 3 çocuk babası Musa P. ve Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda maden işçisi olarak çalışan 2 çocuk babası İ.P., gözaltına alındı. İki kardeş tutuklanırken, koruma altına alınarak Samsun Kadın Konukevi'ne yerleştirilen H.P., Mart 2010'da bir kız bebek dünyaya getirdi.

BABA, AMCA ÇIKTI

Soruşturma kapsamında bebekten alınan kan örneği, tutuklu sanıklar Musa P. ve İ.P.'den alınan kan örnekleriyle karşılaştırıldı. Ankara Adli Tıp Kurumu'nda yapılan DNA testinde bebeğin biyolojik babasının Musa P. olduğu saptandı.

'Beden ve ruh sağlığını bozacak şekilde çocuğa cinsel istismar ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından 30 yıla kadar hapis istemiyle Zonguldak 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan sanıklardan İ.P., Ekim 2010'daki duruşmada tahliye edildi.

HAPİS VE BERAAT KARARI

Tutuklu sanık Musa P. ile tutuksuz sanık İ.P., bugünkü karar duruşmasında yeniden hakim karşısına çıktı. Avukatların da hazır bulunduğu duruşmada mahkeme, 'Cinsel istismar ve kişi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından Musa P.'ye verdiği toplam 25 yıl 6 ay hapis cezasını, duruşmalardaki iyi hali nedeniyle toplam 21 yıl 3 aya indirdi. Suçlamayı kabul etmeyen İ.P.'nin ise suçu işlediğine dair kesin ve inandırıcı delil elde edilemediği gerekçesiyle beraatine karar verildi.