BIST 10.279
DOLAR 32,23
EURO 34,77
ALTIN 2.411,85
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Yazıcıoğlu'nun ismi ölümsüzleşiyor!

Sivas Belediye Meclisi toplantısında merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun isminin Barbaros Bulvarı'na verilmesi kabul edildi.

Abone ol

Sivas Belediyesi'nin Mart ayı olağan meclis toplantısı dün akşam gerçekleştirildi. Merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun isminin Barbaros Bulvarı'na verilmesiyle ilgili teklif ise oy birliği ile kabul edildi.

Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'ün başkanlık ettiği toplantıya, Orta Anadolu Kalkınma Birliği Ajansı Genel Sekreteri Mustafa Palancıoğlu da katıldı.

Ajansın yapısı ve işleyişiyle ilgili bilgi veren Orta Anadolu Kalkınma Birliği Ajansı Genel Sekreteri Mustafa Palancıoğlu, Türkiye'de 26 adet kalkınma ajansı kurulduğunu belirterek, "Ajanslar bölgesel sorunları ve çözüm önerilerini değerlendiriyor. Bölgelerin çok boyutlu olarak gelişmesi için stratejiler geliştiriyor" dedi.

Mustafa Palancıoğlu, Sivas, Kayseri ve Yozgat illerini kapsayan Orta Anadolu Kalkınma Ajansı'nın bölgede bazı faaliyetleri olduğunu ifade ederek, "Özel ve sivil toplum kuruluşları arasında işbirliğini geliştirmek, mevcut yatırımları korumak, yeni yatırımcıları teşvik etmek ve bu sayede kaynakların yerinde kullanımını sağlamak maksadıyla faaliyetlerde bulunmaktır" diye konuştu.

Orta Anadolu Kalkınma Birliği Ajansı Genel Sekreteri Mustafa Palanacıoğlu'nun konuşmasının ardından belediye meclis toplantısı gündem maddelerinin görüşülmesiyle devam etti.

Sivas kent konseyi ve belediye meclis üyeleri tarafından, 4 işletme kavşağından Çimento Fabrikası girişine kadar olan Barbaros Bulvarına, merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun isminin verilemesiyle ilgili teklif ise oy birliği ile kabul edildi.

Şubat ayına ait karar özetlerinin onaylandığı toplantıda, şehrimizin muhtelif semtlerinden Cumhuriyet Üniversitesi (C.Ü) güzergâhına yapılması planlanan otobüs seferleriyle ilgili ücret tarifeleri belirlenmek üzere ilgili komisyona havale edildi.