BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Mehmet Şandır Kırklareli de konuştu

MHP Grup Başkanvekili Şandır, Kırklareli İl Teşkilatı ile kahvaltılı istişare toplantısında bir araya geldi.

Abone ol

Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkan Vekili Mehmet Şandır, Ermeni tasarısına ilişkin ABD Temsilciler Meclisi'nin Dış İlişkiler Komitesi'nde yapılan oylama ve oylama sonucunda çıkan onay kararına tepki göstererek, "Bu duruma iktidarı, muhalefeti, sivil toplum örgütü yani tüm ülke olarak karşı durmamız lazım" dedi.

Toplantıda konuşan Şandır, Türkiye'nin kötü durumda olduğunu ve gün geçtikçe daha da kötüye gittiğini belirterek, MHP olarak Türkiye'yi bu durumdan kurtarmak için hazır olduklarını belirtti. Mehmet Şandır, "Türkiye'miz kötü yönetiliyor. Türkiye'miz dışarıda hiç hak etmediği hakaretlere muhatap oluyor. Bu sebeple Milliyetçi Hareket Partisi olarak biz Amerika Temsilciler Meclisi'nin Dış İşleri Alt Komitesi'nde alınan bu haksız kararı şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Bu karar milletimize hakarettir saygısızlıktır. Bu duruma iktidarı, muhalefeti, sivil toplum örgütü yani tüm ülke olarak karşı durmamız lazım. Bu bir milli meseledir, bunun üzerinden siyaset yapmak değil, bu hareket karşısındaki sözlerimi milli duygularım için söylüyorum. Burada adaletsiz, saygısız ve düşmanca bir tavır ortaya konmuştur.

Bu dostluk değildir. Stratejik ortaklık, dostluk diye atılan nutukların hiçbir değerinin olmadığı ortaya çıkmıştır" dedi. Türkiye'yi ciddiye almayan bir tavırla karşı karşıya olunduğunu ifade eden Şandır, "Bu karar Türkiye'yi AK Parti yönetiminden kurtarma sürecinin başlangıcıdır.Türkiye'yi AK Parti yönetiminden kurtarmamız lazım. Çünkü AK Parti yönetiminin her günü Türkiye'ye pahalıya mal olmaktadır. Türkiye'nin kendine ait tüm değerleri yabancıların eline geçti. Ülkede işleyen, istihdam sağlayan tüm değerler kapandı. Bu Türkiye'nin yabancılaştırılmasıdır. Türkiye'nin üretim gücüne değil, tüketim gücüne yatırım yapılması Türkiye'yi tehlikeli bir duruma getiriyor. Böyle bir ülkenin iyi yönetildiğini söylemek mümkün değil" diye konuştu.

MHP'li Şandır, Kürt açılımının AK Parti iktidarının PKK açılımı olduğunu öne sürdü. Sorunlara çözüm üretmek için yapılan bu tür yaklaşımların ayrışmaya neden olduğunu iddia eden Şandır, "Bu Kürt açılımı dediğimiz hadise aslında AK Parti'nin PKK açılımıdır. Demokrasinin standartlarını yükseltmek, birlik ve beraberliği geliştirmek iddiaları koca bir yalandır. Biz, Türkiye'yi bu kötü yoldan çevirmek için tüm teşkilatlarımızla hazırız" ifadelerini kulandı.