BIST 10.044
DOLAR 32,38
EURO 34,68
ALTIN 2.400,24
HABER /  POLİTİKA

Yazıcıoğluna hüzünlü veda

Ülkücülerin manevi lideri Başbuğ ve eski başkanları Yazıcıoğlu! Kader onları aynı haftada aynı ilde kara toprağa aldı!

Abone ol

Ülkücüler, iki büyük ismi aynı haftada toprağa vermenin hüznünü yaşıyor! Helikopter kazasında kaybettiğimiz Muhsin Yazıcıoğlu'nun cenaze töreni için son hazırlıklar tamamlanırken, MHP'de ayrı bir hüzün yaşanıyor.

Kahramanmaraş'ta geçirdiği helikopter kazasında yaşamını yitiren BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun cenaze töreni için son hazırlıklar tamamlandı. Yazıcıoğlu için ilk tören saat 11:30'da TBBM'de düzenlenecek. Kocatepe Camii'nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze törenin ardından kortej eşliğinde ebedi istirahatgahı olan Mehmet Akif Ersoy'un evi ile Tacettin Dergahı arasındaki alana götürülecek.

Yazıcıoğlu için düzenlenecek kortejin güzergahı ise şöyle;

- Mithatpaşa Caddesi
- Tuna Caddesi
- Süleyman Sırrı Sokak
- Yenişehir Pazar önü
- Adnan Saygun Caddesi
- Talâtpaşa Bulvarı
- Defin Alanı

TÜRKEŞ'LE AYNI HAFTADA

Her ne kadar ayrı siyasi partilerde olsa Yazıcıoğlu'nun acısı MHP'de de yaşanıyor. Kazanılan bölgelerdeki kutlamaların tamamı Yazıcıoğlu için iptal edilirken, MHP Genel Merkezi'nden de cenaze töreni için yoğun bir katılımın olması bekleniyor. Alparslan Türkeş, 4 Nisan tarihinde geçirdiği kalp kriziyle yaşamını yitirmiş ve 8 Nisan'da Ankara'da kendisi için hazırlanan Beştepe'deki anıt mezara defnedilmişti. 

YAZICIOĞLU'NA SEVGİ SELİ

Bu arada Muhsin Yazıcıoğlu için yurt genelinde öğle namazına müteakip cenaze namazı kılınacak. Azerbaycan, Kıbrıs ve Londra başta olmak üzere Türklerin yoğun olduğu bölgelerde Yazıcıoğlu için çeşitli anma törenleri düzenleneceği belirtilirken, Ankara'daki cenaze törenine ülke genelindeki BBP ve MHP teşkilatlarında da yoğun bir katılımın olması bekleniyor.