BIST 10.173
DOLAR 32,27
EURO 34,75
ALTIN 2.401,12
HABER /  GÜNCEL

Bakan Çiçekten sandık yorumu

Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi. Toplantı sonrasında Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek bir açıklama yaptı.

Abone ol

Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi. Toplantı sonrasında Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek bir açıklama yaptı.

İşte o açıklamadan notlar;

Büyük bir sükunet içinde milletimiz sandıkbaşına giderek oylarını kullandı. Bu durum birşeyi açıkça ortaya koymuştur ki milletimizin demokrasi konusundaki kararı açıktır. Türkiye bir kez daha demokratik rüştünü tüm dünyaya ispat etti. Eğer demokratik mekanizmalar işletilirse su kendi mecrasında akarsa ve sonuçlara da saygı duyarsa Türkiye'de demokrasi konusunda sorun yoktur. Bu nedenle biz hükümet olarak da milletimizin kararını benimsiyoruz ve herkesin de saygı duymasını bekliyoruz.

Seçimin tartışması analizi sandıklar açılmaya başladıktan sonra başladı. Konuya ilgi duyan herkes çıkan sonuçların değerlendirmesini yapacak. Her demokratik ülkede yapıldığı gibi. Ve hiç şüphesiz değerlendirmeyi yapanlar kendi anlayışına göre yapacaktır. Ayrıca partiler de değerlendirme yapacaktır. İlk değerlendirme dün Başbakanımız tarafından yapıldı. Bugün biz Bakanlar Kurulu'na katılan arkadaşlarımızla yeniden yaptık. Hem seçim bölgesinde yaptıkları çalışmalar vesilesi ile ortaya çıkan tabloyu değerlendirdiler. biz bu çalışmalarımıza devam edeceğiz. Partimizin yetkili organları o çalışmaları büyük bir dikkatle sürdüreceğiz. Değerlendirmenin yapılmasında fayda da görüyoruz.

Her parti kendisi açısından değerlendirecek. Ama ortaya çıkan sonuçlara bakıldığında oyların dağılımı ve partilerin oylarının yoğunlaştığı bölgelere baktığımızda sonuçların bir de partiler üstü değerlendirilmesini önemsiyoruz. Her partinin nereden ne kadar aldığı ve nerelerde yoğunlaştığı dikkate alındığında bu meselenin partiler üstü olduğunu ifade etmek istiyoruz.

Seçimler bitmiştir. Siyasi değerlendirmeler yapılacak ama hukuken itirazlar dışında seçim bitmiştir. Seçilen tüm adaylara başarılar diliyoruz. Bundan sonra yapılacak iş milletimizin verdiği mesajlara göre ana konulara yoğunlaşmak.