BIST 9.555
DOLAR 32,45
EURO 34,49
ALTIN 2.470,38
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Yazıcıoğlu suikasti için cemaati mi işaret etti?

Bakan İşler, Yazıcıoğlu suikasti için cemaati hedef gösterdi.

Abone ol

Seçime son günler kala Yazıcıoğlu'nun ölümüyle ilgili Erdoğan'ın talimat verdiğini iddia eden bir ses kaydının ortaya çıkacağı konuşulurken hükümet kanadından ise karşı tarafı suçlayan açıklamalar geliyor.

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölüm ile ilgili bir gazetede yer alan "Kumpası Böyle kuracaklar" haberi hakkında konuştu. İşler, "Yazıcıoğlu'nun suikastında devlet içindeki çetelerin etkisi olduğunu düşünüyorum" dedi.


Yeni Şafak'ın 17 Aralık operasyonu sonrası birbiri ardına dezenformasyon kampanyaları yürüten paralel yapının BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarının ölümüyle ilgili montaj kumpasını deşifre etmesi Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler'e soruldu.

"Bir gazetede yer alan paralel yapının, Erdoğan, Hayrettin Karaman'dan fetva aldı. Muhsin Yazıcıoğlu'nun infaz emrini vereceği yalanıyla montaj yapılacağına dair haberi nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna İşler, şöyle cevap verdi:

"Seçime kadar artık her türlü karalama, tehdit, montaj, şantaj hepsi sahneye konulacak diye bekliyorum. Çünkü paralel yapı için 30 Mart seçimleri onlar açısından da ölüm kalım meselesi haline geldi. 30 Mart'ta AK Parti yeniden milletten güven alarak güçlü bir şekilde çıkarsa kendilerinin sonunun geleceğini biliyorlar çünkü bu yapıyla şu an Türkiye Cumhuriyeti'nde mücadele eden yegane güç AK Parti. Dolayısıyla onlar için biz büyük bir tehdit oluşturuyoruz ve 30 Mart'a kadar her türlü karalama kampanyasına kalkışacaklar."

"Hayrettin Karaman hocamız son derece muhterem bir insan" diyen İşler, öyle bir fetvayı onun vermesinin akla gelemeyeceğini, düşünülemeyeceğini, bunun Karaman'a hakaret olduğunu söyledi.

İşler, şunları kaydetti:

"Sayın Başbakanımızın da rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nu ne kadar sevdiğini, ilişkilerinin ne kadar iyi olduğunu dünya alem bilmekte. Bu yapılar ortaya çıktıktan sonra doğrusu ben düşünmedim değil, rahmetli Yazıcıoğlu'nun suikastinde devlet içindeki çetelerin etkisi olduğunu düşünüyorum. Ama olayları farklı yöne çekmek ve seçim öncesinde sansasyon yaratmak için de birtakım iddialarda bulunacaklarını zaten bekliyoruz. Fakat bugünden sonra ortaya dökülen bilgiler ve çıkan gerçekler karşısında milletimiz hakikatleri gördü. Bundan sonra bu tür karalama, tehdit ve şantajların milletin nezdinde itibarı olmayacağını düşünüyorum."

Sosyal medyayı sarsan Yazıcıoğlu soruları (TIKLA OKU)

 


yazicioglu-ses-kaydi.20140309165919.jpgYazıcıoğlu ile ilgili bu kasetle ortalık karışacak!

Yazıcıoğlu'nun ölümüyle ilgili Mustafa Destici'nin ses kaydının yayınlanmasıyla ortalığın karıştırılması bekleniyor.

FACEBOOK VE YOUTUBE'UN KAPATILMASI MÜMKÜN DEĞİL

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Facebook ve Youtube'un kapatılması yönündeki açıklamalarının sorulması üzerine İşler, "Facebook, Youtube konusu ise teknolojik olarak zaten bunun kapatılması söz konusu olamaz" dedi.

İnternet yasasında yapılan değişikliği hatırlatan İşler, yasanın kişisel haklara saldırıya, özel hayatın ihlaline yönelik bir düzenleme olduğunu söyledi.

Bu düzenleme çerçevesinde, geçmişte geç müdahale edildiğini, 5 ila 7 gün en erken bu yayınların internette kullanımda olduğunu ifade eden İşler, şöyle konuştu:

"Ama şimdi hızlı bir şekilde müdahale edilecek, yayın durdurulacak, hemen 24 saat içinde mahkeme kararı alınması zorunluluğunu getirdik. Eğer durdurulan yayınla ilgili mahkeme kararı çıkarsa yayından kaldırılmış olacak, tersi bir karar çıkarsa o zaman yayın devam edecek. Eskiden mahkeme kararı olduğunda internet sitesi toptan kapatılıyordu. Biz ise ilgili sayfanın kapatılmasını gündeme getirdik. Böylece yaptığımız düzenlemeyle ilgili sayfa kapatılacak ama şimdi internete düşen bir şey hemen Facebook'a, Youtube'a düşüyor. Normal internette diyelim ki mahkeme kararıyla yasakladınız, mahkeme hayır gösterilemez, kişisel haklara aykırıdır, özel hayatın ihlalidir şeklinde karar verdi ve bunu yayından kaldırdı. Aynı yayının Youtube da devam etmemesi gerekiyor. Sayın Başbakanımızın söylediği de o. Dolayısıyla normal internette yasak olanın Youtube, Facebook ve diğer sitelerde de yasak olması gerekir, konu bundan ibaret."