BIST 9.943
DOLAR 32,44
EURO 34,78
ALTIN 2.441,51
HABER /  MEDYA

Yazarlar patronlarına isyan etti

İki gazetenin yazarları birleşti, ortaklar arasındaki kavgada taraflarını açıkladı. İşte o isyan...

Abone ol

Doğan Grubu'nun, Demirören-Karacan ortaklığına sattığı Vatan ve Milliyet gazeteleri, iki ortağın çekişmesi nedeniyle zor günler yaşıyor. İki gazeteninde manşetinde bugün ilginç başlıklar var. Yazarlar da gazeteleri kayyuma devreden patronlarına isyan etti.

MİLLİYET'LE OYUN OLMAZ

Milliyet'te "Milliyet'le oyun olmaz" başlığıyla 9 sütüna atılan manşette "Milliyet yazarları gazetemizin karşı karşıya kaldığı hukuki durumla ilgili uyarı görevini yerine getiriyor" denilirken 4 yazarın da yazısı anonslandı.

Güneri Cıvaoğlu, Hasan Cemal, Derya Sazak ve Fikret Bila'nın yazılarındaki temel çizgi "Karacanların çekilmesi" yönündeydi.

İŞTE PATRONA KAFA TUTAN MİLLİYET YAZARLARI:








VATAN'DAN ELİNİZİ ÇEKİN

Vatan'ın uyarısı ise çok daha sert oldu.  Vatan yazarları diyor ki başlığı ile 10 yazarın köşesine gönderme yapan haberde yaşanmaya başlanan sıkıntıların bir türlü giderilemediği,  tam tersine giderek ağırlaştı anlatıldı.

Haberin spotunda şu ifadelere yer verildi:  "Vatan’ın güçlü olarak yayın hayatına devam etmesini engellemeye çalışmak, ülkeye, demokrasiye ve basın özgürlüğüne kötülüktür. Bu kötülüğü yapanlar ve bilerek ya da bilmeyerek buna alet olanlar VATAN’dan ellerini çeksin."

İŞTE PATRONA ÇEKİL DİYEN VATAN YAZARLARI: