BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Yazar anketine yazar tepkisi

Superpoligon.com'un düzenlediği "Hangi yazar için gazete alırsınız" konulu anket sonuçlandı. Mehmet Barlas, 3686 kişinin katılıdğı anketin sonuçlarını köşesine taşıdı.

Abone ol

Mehmet Barlas, Süperpoligon.com internet sitesinde "Hangi yazar için gazete alırsınız?" anketinin sonuçlarını köşesinde yayınladı.

İşte Barlas'ın anket sonuçlarına ilişkin eleştirel yazısı:


Hangi yazar için gazete alırsınız?

Geçen hafta medya haberleri ağırlıklı internet sitesi Süperpoligon.com'daki "Hangi yazar için gazete alırsınız" konulu ankete değinmiş ve özetle demiştim ki:

- Yazar için gazete alınmaz. Gazete iyi ise alınır. İyi yazarlar da gazetenin tirajını konsolide eder.
Anket sonuçlandı. 3686 kişi oy kullanmış. Sırasıyla en fazla oy alan 10 gazete yazarının isimleri şöyle: Fehmi Koru, Hıncal Uluç, Engin Ardıç, Mehmet Barlas, Can Dündar, Bekir Coşkun, Emin Çölaşan, Abdurrahman Dilipak, Saygı Öztürk, Taha Akyol.

Bu anketten sonra, geçen hafta en yüksek tirajlı 10 gazeteye baktım. Sırasıyla şöyleydi: Posta, Hürriyet, Sabah, Zaman, Takvim, Fotomaç, Vatan, Türkiye, Akşam, Güneş.

Neticede gazete tirajları ile kendileri için gazete alınan yazarların listesi arasında doğru orantı yoktu.
Görüşlerini hiç paylaşmadığım meslektaşlarımın da, mesleklerine katkıda bulunduklarına inanıyorum. Ama işin abartılmasından da yana değilim.

Örneğin en yüksek 2'nci tirajlı gazete Hürriyet'in Başyazarı Oktay Ekşi'nin Süperpoligon anketinde 27'nci sırada yer almasının kıymet-i harbiyesi nedir ki?

Yazı: Mehmet Barlas
Kaynak: Sabah