BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Yazakasa-POS cihazlarını kimler satıyor?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, "EFT-POS özellikli yazarkasaların Türkiye'de en az 2 katı kadar pahalıya Türkiye esnafına satılmasını sağlayanlar kimlerdir?" sorusunu yöneltti.

Abone ol

Tanrıkulu, Başbakan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, "1 Ekim 2013 tarihi itibariyle Türkiye'de esnafların EFT-POS özellikli yazarkasa kullanmak mecburiyetinde bırakılmalarının gerekçesi nedir?" diye sordu.

EFT-POS uygulaması ile kamu yararına hedeflenenin ne olduğunu öğrenmek isteyen Tanrıkulu, şöyle dedi:

"Çin Halk Cumhuriyeti'nde üretilen bu cihazların ortalama fiyatının iki katı pahalı olarak Türkiye'de esnaflara 590 EURO'dan satılmalarının nedeni nedir?

Bu cihazları Türkiye'de satan tek yetkili firma olan MT Bilgi Teknolojileri ve Dış Ticaret Anonim Şirketinin sahibi kimdir? Bu kişi iktidarınıza yakın bir isim midir?

EFT-POS cihazlarının Türkiye'deki tek satış yetkilisi olan MT Bilgi Teknolojileri ve Dış Ticaret A.Ş.'nin yöneticileri kimlerdir?

EFT-POS özellikli yazarkasa satış hakkının Türkiye'de MT Bilgi Teknolojileri ve Dış Ticaret Anonim Şirketi'ne tahsis edilmesini sağlayanlar kimlerdir?

EFT-POS özellikli yazarkasaların Türkiye'de en az 2 katı kadar pahalıya Türkiye esnafına satılmasını sağlayanlar kimlerdir?

Gelirler İdaresi Başkanlığı onaylı cihazlar listesinde, sadece MT Bilgi Teknolojileri ve Dış Ticaret Anonim Şirketi'nin Çin'de ürettirdiği ve ithal ettiği Vera-Delta (EFT-POS özellikli) cihazı mı yer almaktadır?"