BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Düğün borcu için PTT soydu

Adana’da PTT’yi soyan özel güvenlik görevlisi, kurulan özel ekip tarafından 174 güvenlik kamerası incelenerek yakalandı. 17 bin 450 lira çal...

Abone ol

Adana’da PTT’yi soyan özel güvenlik görevlisi, kurulan özel ekip tarafından 174 güvenlik kamerası incelenerek yakalandı. 17 bin 450 lira çalan şahıs, ifadesinde düğün borcunu ödemek için bu yola başvurduğunu söyledi.
Edinilen bilgiye göre olay, merkez Yüreğir ilçesi PTT Evleri’nde 13 Eylül 2013 günü meydana geldi. İddiaya göre, Adana Büyükşehir Belediyesi’nde 3.5 yıldır çalışan özel güvenlik görevlisi Akif G. (32) mayıs ayında evlendi. Aldığı maaş yetmediği için kredi kartı ile yaklaşık 15 bin lira borç yapan Akif G., borçlarını bir türlü ödeyemedi. Bunun üzerine Akif G., PTT şubesi soymaya karar verdi. 13 Eylül 2013 günü PTT Evleri 75. Yıl Bulvarı üzerinde bulunan PTT şubesine müşteri gibi gelen Akif G., bir müşteriyle sohbet ettikten sonra belinden silahını çıkartıp yüzüne de ameliyat maskesi taktı. Daha sonra ise silahı PTT görevlisine göstererek, tezgahın diğer tarafına geçip kasadan 17 bin 450 lira para alıp kayıplara karıştı. Görevli, soygunun ardından hemen polisi aradı. Polis kısa sürede olay yerine gelerek, güvenlik kamerasından zanlının eşkalini tespit etti.

ÖZEL EKİP KURULDU
Emniyet, olayı çözmek ve zanlıyı yakalamak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği Büro Amiri Başkomiser İrfan Kömür’ün sorumluluğunda bir ekip görevlendirdi. Özel ekip, 20 gün boyunca PTT şubesine yakın ve zanlının kaçabileceği yerlerdeki 174 güvenlik kamerasını inceledi. Polis, yaptığı incelemede zanlının bir otomobile binerek uzaklaştığını tespit etti. Otomobilin kime ait olduğu belirlendi. Otomobilin sahibi, arkadaşı Akif G.’ye otomobilini verdiğini söyledi. Bunun üzerine polis, özel güvenlik olarak çalışan şahsı takibe başladı. Soygun yaptıktan sonra da çalışmaya devam eden zanlının fotoğrafları ve görüntüleri alınarak, PTT şubesindeki görüntü ile eşleştirildi. Polis eşkalin uyduğunu belirleyince zanlının merkez Çukurova ilçesi Belediye Evleri Mahallesi’ndeki evine baskın düzenledi. Zanlı yakalanırken, evinde yapılan aramada PTT’den çaldığı 3 bin 800 lira ele geçirildi. Emniyete getirilerek sorguya alınan zanlının 5. ayda evlendiğini ve kredi kartı borcu olduğu için gasp yaptığını söylediği öğrenildi. Zanlının eşinin ise soygun yaptığından haberi olmadığı, eve getirdiği parayı da Sayısal Loto’dan çıktığını söylediği ortaya çıktı. Zanlı, sorgusunun tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.
(İHA)