BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Yaz okulu ücretini YÖK belirleyecek

Bugüne kadar Maliye Bakanlığı'nın açıkladığı üniversitelerin yaz okulu ücretlerini artık YÖK belirleyecek. YÖK'ün yaz okullarına uygulayacağı yeni tarifesi ise şöyle:

Abone ol

'Yükseköğretim Kurumlarında Yürütülen Yaz Okulları Programları Uygulama Esas ve Usulleri'ni hazırlayan YÖK, yaz okulu öğrencilerinden alınacak azami ders ücretlerini de ilan etti.

Üniversitelerde ve yüksek teknoloji enstitülerinde açılan yaz okullarının ücretleri bu sene ilk defa YÖK tarafından duyuruldu.

Yaz okullarıyla ilgili esas ve usülleri içeren 7 maddelik bir düzenleme yapan YÖK, önceki yıllarda Bütçe Uygulama Talimatı'nda (BUT) ilan edilen yaz okulu ücretlerini kendisi açıkladı.

YÖK'ün düzenlemesinde, BUT'ta yer alan 'Ücretler Maliye Bakanlığı'nca belirlenir' hükmünün yerine "Yükseköğretim Kurulu'nca belirlenir" ifadesi girdi. Buna göre yaz okullarına katılacak öğrencilerden alınacak öğretim ücretini, toplam ikiyüzseksen ders saatine karşılık olmak ve fakültelerce tespit edilen yıllık öğrenci katkı payının iki katını aşmamak üzere her yıl YÖK belirleyecek.

İkinci öğretim öğrencilerinden alınacak ücret, aynı fakülte ve programdaki normal öğretim öğrenciler için belirlenen yaz okulu azami ders saati ücretinin iki katını geçemeyecek. Yabancı dille eğitim yapan üniversitelerde ise öğrencilerden fakülte ve program adına göre belirlenen azami ders saati ücretinin en fazla iki katına kadar ders saati ücreti alınabilecek. Yükseköğretim kurumlarında yaz okulu açılabilmesi için YÖK'ten uygun görüş alınması zorunlu olacak. Yaz okullarında ders vermekle görevlendirilen öğretim elemanlarına ödenecek ücretler de değişmedi. Buna göre öğretim elemanlarına, öğrencilerden alınan ücretlerin toplamının en fazla yüzde 70'i ders ücreti olarak ödenebilecek.

Haber: Aslıhan Altay Karataş
Kaynak: