BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL

Yaysat'a hızlı ve güvenli altyapı

Yaysat, dünyanın veri iletişimi ve ağ teknolojileri alanındaki lider şirketlerinden Cisco Systems ile işbirliği yaparak, bayi iletişiminde ADSL üzerinden VPN bağlantısına geç

Abone ol

Türkiye’nin en gelişmiş dergi/gazete dağıtım ağlarından Yaysat, 230 bayisinin ana merkez ile veri iletişimine hız, süreklilik ve yüksek performans kazandırmak için, Cisco Systems çözümlerini tercih ederek, ADSL VPN bağlantısı kurdu. Üç yıldır bayi iletişiminde kullanılan Dial-up VPDN bağlantı, düşük bağlantı hızı, bağlantı ayarlarındaki karmaşıklık ve sistem yönetimindeki güçlükler nedeniyle bugün için arzu edilen sonuçları vermezken, yeni sistem ile bayi iletişiminde 4 kat fazla hıza erişildi.

Cisco Systems ve DoğanOnline tarafından kurulan VPN bağlantı yapısında, Yaysat bayilerinin, merkez ile iletişiminde kullanılan bant genişliği 34 Mbps’ye yükseltilirken, merkezde Cisco 7206 serisi, bayilerde ise firewall destekli Cisco 837 yönlendiriciler kullanıldı. Bu sayede, yönlendiriciler arası veri iletişimde güvenlik maksimum düzeye çıkartılırken, bilgi akışının yönetimi daha kolay ve etkin hale getirildi.

Önce Ankara, İstanbul ve İzmir’deki 6 pilot bayi ile gerçekleştirilen yeni sistem uygulaması, kısa sürede Yaysat’ın tüm ülkeye dağılmış olan 215 bayisine yayıldı. Cisco Systems ve DoğanOnline tarafından kurulan yeni sistemde, 215 Yaysat bayi, ADSL üzerinden sorunsuz olarak şirket ağına ulaşıyor, hem bayi hem de Yaysat bilgileri güvenli bir biçimde transfer ediliyor.

ADSL VPN bağlantısı, performans, güvenlik ve yönetim alanlarında sağladığı faydaların yanı sıra bayilerin bağlantı harcamalarında da büyük oranda tasarruf sağlıyor. Böylece bayilerin gün içerisinde ağda geçirdikleri süre uzarken, Yaysat’ın bayilerine sunduğu hizmetlerden yararlanma oranları da yükseliyor. Sistemin devreye girmesiyle birlikte, Yaysat’ın bayi çağrı merkezine ulaşan bağlantı sorunlarında yüzde 90 oranında bir azalma gerçekleşti.


Kaynak: www.hurriyetim.com.tr