BIST 9.091
DOLAR 32,37
EURO 34,99
ALTIN 2.325,79
HABER /  GÜNCEL

Yavuz Donat Süleyman Demirel'i anlattı

Süleyman Demirel'in en yakınındaki isimlerden gazeteci Yavuz Donat, ölüm haberinden hemen sonra Ntv yayınında Demirel'le anılarını anlattı.

Abone ol

Sabah Gazetesi yazarı Yavuz Donat, gece 02.05'te vefat eden Süleyman Demirel'in en yakınındaki isimlerden biriydi. Siyasi serüvenine yakından tanık oldu. En zorlu zamanlarında yanında oldu. Gazeteciliğin yanısıra on yıllarca süren bir dostluğu yaşadılar. Ölüm haberinin hemen ardından Ntv'de canlı yayına katılan Donat, Demirel'in darbe günlerini ve yasaklı dönemini, eşi Nazmiye Hanım'la hayat serüvenini anlattı.

NAZMİYE HANIM DİRENİN DEDİ

'Demirel'i 12 eylul sabahı evinden almaya geldiler. Hamzakoy'a götüreceklerdi. Ona sordum. Nazmiye Hanım size 'direnin teslim olmayın' dedi mi? Cevabı ne evet ne hayır oldu. Neye karşı direnecektim. TSK ya karsı silahım mı vardı. Nazmiye'ye gelme dedim. Ama ısrarla geleceğim dedi.Birlikte Hamzakoy'a gittik' 

Donat, "O'na Zincirbozan'a sürgüne gönderileceğini ilk ben haber verdim. Çok şaşırdı' dedi.

ALKIŞI GÖRDÜ İHANETİ GÖRDÜ...

'Keser döner sap döner dedi hep. Mücadele adamıydı çünkü...

Birgün Turgut Özal kensisine 'kilo ver' dedi. O da 'kolaysa sen' şeklinde cevap verdi.

Türk siyasetinin kara kutusuydu. Bir şeye takılıp kalan biri değildi. Siyaseti satranc gibi düşünür öyle hesap yaptıgı için hep rahat davranırdı.

demirel1.20150617043920.jpg 

Hayatı tamamen siyasete geçmiş, özel hayatı olmayan biriydi.

Aktif siyasette bile sabahları gazeteleri okumadan evden çıkmazdı ve bakanlarına da okumadan çıkmayın derdi.

Kendisini en son Afyon'dan aradım. Ekmek kadayıfı ve sucuk getireyim mi' dedim. O da getir deyince istediklerini getirdim.

'Bir gün miting meydanında konuşuyordu. Size ne yapmadım ki. Köprüler, barajlar, yollar.. Kalabalıktan biri bağırdı: Babanın parasıyla mı yaptın?

Demirel korumalara fırsat vermeden cevap verdi. Bunlara benim de senin de babanın da parası yetmez, milletin parası ile yaptım' cevabını verdi.