BIST 9.091
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.325,54
HABER /  GÜNCEL

Yavrum diye mermerlere sarılıyorum

5 yıl önce şehit düşen asteğmen Zeki Burak Okay’ın babası Sezai Okay, evlat acısını ve karakolların halini anlattı

Abone ol

Aradan geçen zamana rağmen gözyaşlarını tutamayan baba Okay, MHP’nin de AK Parti ve CHP’ye katılmasını istedi.

Sezai Okay, 1 Eylül 2006’da Çukurca'da oğlunun şehit düşmesinin ardından ‘Vatan sağ olmasın’ diyerek askerlerin tedbirsiz şekilde teröristlere yem edildiğine dikkat çekmişti.

Cihan Haber Ajansı (Cihan)’na açıklamalarda bulunan Sezai Okay, aradan geçen 4 yıl 10 ay boyunca yaşadıkları travmayı üzerlerinden atamadıklarını söyledi. Gelen her şehit haberi ile de acılarının katlandığını dile getiren Okay, kolu ya da bacağı kırılan bir insanın “Ben eşimi inanın sadece ölüm yıldönümlerinde mezara götürebiliyorum. Götürdüğümde yer yerinden inliyor, mezarlık çınlıyor, ‘yavrum çık’ diye toprakları kazıyor. ‘Sen burada değilsin, burada olamazsın, toprakların altında yatan sen misin’ diyor, ‘mermerlerin içende saklanan sen misin’ diyor.

“EŞİM TOPRAKLARI KAZIYOR, MERMERLERE SARILIP AĞLIYORUZ”

“Biz yüreğimizdeki acıyı söndüremedik.” diyen Okay, yaşadıklarını şöyle anlattı: Her cuma günü yağmur yağış demeden oğlumun mezarına gidiyorum, dualar ediyorum ama onun sıcak vücudu diye soğuk mermerlere sarılıyorum. Yavrum diye mermerlere sarılıyorum, bu acıyı tarif etmek çok zor.”

“KUŞ YUVALARI GİBİ KARAKOLLARLA OLMAZ”

Şehit aileleri ve harp malulleri ile birlikte olarak kendisini avutmaya çalıştığını söyleyen Okay, önceki gün gelen 8 şehit haberi ile bir kez daha yıkıldıklarını kaydetti. Bir kişinin ölümünü herkesin kanıksadığını, 8 kişi öldüğünde ayağa kalkanların ise bir gün sonra her şeyi unuttuğunu ifade eden Okay, şunları dile getirdi: “Böyle terörle mücadele olamaz. Hangi devirdeyiz, kuş yuvaları gibi, ‘gelin vurun, avlayın’ der gibi kartondan yapılmış karakollarda bu çocukları bırakıyoruz. Yöntem bu. Her zaman söylüyorum, benim çocuğumun üzerinde çelik yelek yoktu. 9 kurşunla ve boynundan yediği kurşunla öldü, mevziye kadar girmişler. Taştan yapılmış bir duvar, üzeri saçla kapatılmış bir yerde 25 yavru, kuzu, öbür tarafta da her türlü silahı olan teröristler.”

Terörün dış kaynaklı olduğunu ve Türkiye’yi hazmedemeyen dış güçler tarafından desteklendiğine dikkat çeken Okay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın görüşmesinin kendilerini umutlandırdığını vurguladı.

Acılı baba, şöyle devam etti: “Şimdi burada kararlı olmak gerekiyor. Kararlı bir iktidar olmak gerekiyor ve terörü de iktidarlar kendi başlarına çözemezler. ‘Biz yaptık oldu’ diyemezler. Bu ülkede yaşayan herkesle bir araya gelmeleri gerekir. CHP’nin AK Parti’ye yakın durarak bir dosya hazırlamasını, Sayın Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan’ı ziyaret etmesini çok olumlu buldum ve çok sevindim. Çünkü bu konunun masaya yatırılıp çözülmesi gerekiyor. Hep beraber çözülmesi gerekiyor.”

MHP DE KATILSIN

MHP’nin konuya uzak durmasına üzüldüklerini belirten Okay, “Sayın Bahçeli’nin bunun adının konulmasını istemesini doğru buluyorum. Bunun adı ‘terördür’, başka bir şey değil. Ama Bahçeli şu konuda haksız, ‘biz bu oyunun bir parçası olamayız’ Ben CHP’nin bu ülkenin bölünmesini hızlandırmak için böyle bir çabanın içinde olduğuna, bu kadar yaşanana rağmen inanmıyorum AK Parti’nin bu ülkenin bölünmesi için uğraştığına. Hiçbir insan, şu kadar vicdanı olan bir insan ülkesini asla satmaz.”

Bu işin çözümünde BDP’nin katkısının olamayacağını savunan Okay, “BDP bu ülkedeki Kürtlerin yüzde 15’ini belki temsil ediyordur. Baskı ile oy alan bir parti. Onlar BDP milletvekilleri değil, PKK milletvekilleri. Terörden yana olan, teröristi kınamayan, ölen evlatlarımız için düne kadar başsağlığı bile dilemeyen milletvekilleri. Dolayısıyla BDP milletvekilleri ile görüşmek PKK ile görüşmektir.” diye konuştu.