BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Yaşlı teyzenin Erdoğan’dan Putin’le görüş isteği

Iğdır’dan Rusya’daki evini Türkiye’ye taşımak için giden 40 yaşındaki Ali Barin’den 4 yıldır haber alınamıyor. <br/>Anne Aliye Barin, oğlunu...

Abone ol

Iğdır’dan Rusya’daki evini Türkiye’ye taşımak için giden 40 yaşındaki Ali Barin’den 4 yıldır haber alınamıyor.
Anne Aliye Barin, oğlunun 4 yıl önce Rusya’daki evini Türkiye’ye taşımak için gittiğini ve o günden bu yana kendisinden haber alamadıklarını söyledi. Oğlunun bulunması için Başbakanlığa iki defa yazı yazdığını belirten Barin, "İmkanlarım dahilinde aramaya çalıştım ama sonuç alamadım. Oğlum Rus bir kadınla evlendi. Eşi ile birlikte Rusya’da yaşamaya başladı. Bu süre içerisinde sürekli görüşüyorduk. Belirli aralıklarla Türkiye’ye gelir bizi ziyaret ederdi. Ancak, son gidişinde evini buraya getirmek için gitti. Oğlum gideli 4 yıl oldu ama kendisinden haber alamıyoruz. Sadece bir ara duyduk tutuklanmış. Başka da haber alamadık. Her gün gözyaşı döküyorum. Yetkililerden ricam oğlumu bulsunlar" diye konuştu.
Bir oğlunu da Azerbaycan’da çıkan yangın sonucu kaybettiğini anlatan Barin, "Ben bir anneyim, yüreğim yanıyor. Allah rızası için Başbakan ve Cumhurbaşkanı sesimi duysun. En azından oğlumun ne halde olduğunu öğrenmek istiyorum. Azerbaycan’da ölen oğlumun ölümü ile ilgili bana net bir şey söylenmedi. Orada öldürüldü ve bu olay soruşturulmadı. Ben yaşlı ve hasta bir kadınım, maddi durumum iyi değil, kirada kalıyorum. İmkanlarım el vermiyor. Bana oğlumun bulunması konusunda yardımcı olun. Başbakanımızın Rusya Devlet Başkanı ile arası iyi, oğlumun bulunması için bana yardımcı olsun" dedi.