BIST 11.017
DOLAR 32,19
EURO 34,99
ALTIN 2.508,27
HABER /  DÜNYA

Sağlık Bakanlığı ‘Beyaz Kod Birimi’ kurdu

Sağlık çalışanlarına yapılan şiddet olaylarını engellemek amacıyla Sağlık Bakanlığı tarafından ‘Beyaz Kod Birimi’ kuruldu. <br/>Birimin Eski...

Abone ol

Sağlık çalışanlarına yapılan şiddet olaylarını engellemek amacıyla Sağlık Bakanlığı tarafından ‘Beyaz Kod Birimi’ kuruldu.
Birimin Eskişehir İl Koordinatörü Av. Müzeyyen Aksu, hasta ve hasta yakınlarının şikayetlerini Hasta Hakları Birimi’ne ileterek, haklarını yasal yollarla aramaları gerektiğini söyledi. Aksu, sağlık çalışanlarına yönelik şiddet sorununun sadece bir güvenlik sorunu olmadığı bilinciyle hareket ederek ve sağlığın bir hak olduğunu ancak bu hakkın kullanılması esnasında oluşacak sorunları en aza indirmenin temel hedefleri arasında olduğunu belirterek, Beyaz Kod Birimi ile ilgili bilgi verdi. Aksu, “Beyaz Kod Birimi, tüm sağlık kuruluşlarımızda sağlık hizmeti sunumu sırasında veya bu görevlerden dolayı personele karşı işlenen suçlar sebebiyle, ceza hukuku kapsamında yürütülmekte olan işlemler için getirilmiş bir sistemdir. Bu sistemde her ilde oluşturulan Beyaz Kod Birimini il Koordinatörü olan avukat, meydana gelen şiddet olayının değerlendirmesini yaparak ve hukuki yardım talebinde bulunan sağlık personelini bünyemizde çalışan diğer avukatlara yönlendirilmesini sağlayarak adli merciler önünde tek başına kalmamasını sağlamaktadır” dedi.
(İHA)