BIST 10.471
DOLAR 32,84
EURO 35,19
ALTIN 2.451,89
HABER /  POLİTİKA

Yasin El Kadıda geri dönüş

Başbakanlık, Yasin El Kadı hakkındaki malvarlığı kararını temyiz etmekten vazgeçti.

Abone ol

Başbakanlık, Recep Tayyip Erdoğan'ın 'kefilim' dediği, Birleşmiş Milletler'in terör örgütlerini finanse eden kişiler listesinde adı geçen Suudi işadamı Yasin El Kadı hakkındaki 'malvarlığı' kararını temyiz etmekten vazgeçti.

Danıştay 10'uncu Dairesi, Yasin El Kadı'nın malvarlığının dondurulmasını öngören bir önceki hükümet kararını iptal etmiş, Yasin El Kadı, bu sayede malvarlığı üzerindeki tasarrufa yeniden kavuşmuştu.

Başbakanlık, önce Danıştay kararına itiraz etti ve malvarlığı üzerindeki eski kararın - dondurma kararının - sürmesini istedi. Bunun için temyiz başvurusunda bulundu.

Ancak şimdi Başbakanlık bu hakkından vazgeçti. Başbakanlık, Danıştay'a temyizden vazgeçtiğini belirten bir feragat dilekçesi verdi.

Bu başvuruyu, Danıştay İdari Dava Daireleri Genel Kurulu karara bağlayacak.

Suudi işadamı Yasin El Kadı, El Kaide başta olmak üzere silahlı örgütlere yüklü miktarda fon aktarmakla suçlanıyor. Yasin El Kadı, Şeyh Yasin Abdullah olarak da biliniyor.

Emniyet, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'kefilim' dediği Yasin El Kadı'nın Türkiye'ye girişinin yasak olduğunu açıklamıştı. Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü İsmail Çalışkan, 14 temmuzda yaptığı açıklamada, El Kadı'nın Bakanlar Kurulu kararıyla Türkiye'ye girişinin yasaklandığını söylemişti.