BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Yaşayan Gıdalarla Gelen Sağlık

Canlı gıdalarla beslenmek hayatımızda ne gibi mucizeler yaratıyor?

Abone ol

Dönüştürücü nefes ve yaşam koçluğu çalışmalarının yanı sıra; sağlıklı ve ideal bir yaşam kurma üzerine sürekli kendisini yenileyen Nevşah Fidan'ın, son yıllarda tüm dünyada yaygınlaşan fırın görmemiş yiyecekler üzerine yazdığı kitabı "" adlı kitabı, tüm kitap marketlerde yerini aldı.

Nevşah Fidan'ın Sistem Yayınları'ndan çıkan "Canlı Gıdalar ile Gelen Sağlık" adlı kitabında, canlı gıdalarla beslenmenin hayatımızda ne gibi mucizeler yarattığı, yararları, yiyecekleri en iyi şekilde hazırlama ve pişirmeden lezzetli hale getirmenin ipuçlarını öğretiliyor. 118 yemek çeşidinin yer aldığı ve herkesin kısa sürede kolaylıkla hazırlayabileceği fırın görmemiş yemekler, hem çok leziz hem de çok pratik.

Canlı yiyecekler ile zayıflamak, gençleşmek, yenilenmek, daha enerjik, daha canlı olmak isteyen herkes, çiğ yiyecekler ile beslenmeyi yaşamlarına soktuklarında neler olabileceğini bu kitaptan öğrenecek.

Canlı gıdalar ile beslenme son dönemlerde yeni bir beslenme yöntemi olarak gündemde olsa da; aslında 2000 yıllık bir geçmişe sahip. Raw Food Amerikalı Doktor Kristine Nolfi'nin pişirilmemiş, işlem görmemiş, canlı gıdalar tüketerek meme kanserini yenmesi örneğiyle daha da ilgi görmeye başladı.

Kanseri yenmiş olmasının ve canlı besin yemenin bugün tüm hastalık ve rahatsızlıkları bedenden temizleme özelliğine sahip olmasının asıl nedeni; canlı gıdalar yediğimizde bedenimizin ihtiyacı olan enzimlerin tamamını alabiliyor olmasıdır. Araştırmalar bir sebze veya meyvenin 105 fahrenheit'ın üstünde pişirildiği zaman, içindeki enzimlerin yaklaşık %70'i ölüyor sonucuna ulaştırıyor. Yapılan araştırmalarda canlı gıdaların bedeni yenilediği, içlerinde enzimler, su, mineraller ve enerji barındırdıkları ve tüm bunların insan bedeninin fonksiyonlarını maksimuma çıkarttığı tespit edilmiştir.

Canlı/yaşayan yiyecekler denildiğinde akla önce elma, armut gibi besinler geldiği gibi; enzimleri ölmemiş, 105 fahrenheit dereceye kadar ısıtılmış veya kış güneşinde kurutulmuş, filizlenmiş, pişirilmemiş, işlem görmemiş her şey, canlı/yaşayan yiyecekler içerisine girmektedir.