BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 34,99
ALTIN 2.496,96
HABER /  DÜNYA

’’Yaşasın Tunus-Türkiye işbirliği’’

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Bölgedeki diğer ülkeleri değişim yönünde harekete geçiren Tunus’un verdiği demokrasi mücadelesini, dünya...

Abone ol

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Bölgedeki diğer ülkeleri değişim yönünde harekete geçiren Tunus’un verdiği demokrasi mücadelesini, dünyanın pek çok ülkesi gibi Türkiye de yürekten desteklemiştir” dedi.
Türk-Tunus İş Forumu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) ev sahipliğinde yapıldı. Tunus Cumhurbaşkanı Moncef Marzouki ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türk-Tunus İş Forumu kapsamında düzenlenen çalışma yemeğine katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Tunus Cumhurbaşkanı Marzouki, Tunus ile Türkiye ilişkilerinin onur verici olduğuna değindi. “Yaşasın Tunus-Türkiye işbirliği” diyerek konuşmasını tamamlayan Marzouki, “Dünya ülkeleri Tunus’a bakıyor. Tunus’taki devrime bakıyor. Tunus’taki devrimin başarısızlığa uğraması tüm Arap ülkelerinde başarısızlığa yol açar. Uzun yıllar diktatör rejimi altında yaşadık ve kendi arzu ettiğimiz düzeni kuramadık. 30 yıl diktatör rejim altında yaşadık. Eğer o zaman istenilen yapılsaydı şimdi başka bir Tunus olacaktı” diye konuştu.

MARZOUKİ: “ARTIK TUNUS’TA ÇARKLAR ÇALIŞIYOR”
Ekonomininde önemine değinen Marzouki, “Ekonomi iyi değilse hedefe koşulamaz. İstikrar için zaman kaybedecek lüksümüz yok. Başıboşluğa fırsat veremeyiz. İş dünyasının temsilcileri ekonomik gelişme sizlerle olabilir. Erkekli kadınlı elbirliği içinde çalışılması gerekiyor. Kadın erkek arası ayrım yoktur” şeklinde konuştu.
Demokratik sistemin şeffaf bir adalet sistemi getirdiğini kaydeden Marzouki, yolsuzluğa göz yumulmayacağına işaret ederek, “Kirli bilgileri hedef almayın. Ülkenin hedefi belli. Hedefe kitlenilsin istiyoruz” diye konuştu.
Devrimin hedefleri olduğuna da dikkat çeken Marzouki, bu hedef için iş dünyasının rolünün büyük olduğunu belirterek, “Kavgalı değil barış içinde çalışmalıyız. Tunus doğru yolda ilerliyor. Biz bu yoldan vazgeçmeyeceğiz. Geriye dönüş yok. Sivil anayasa yakında vatandaşın önüne koyulacak. Seçimler yapılacak. Artık Tunus’ta çarklar çalışıyor” dedi.
Tunus ile Türkiye ilişkilerinin onur verici olduğuna da değinen Marzouki, “Yaşasın Tunus-Türk işbirliği” diyerek konuşmasını tamamladı.

HİSARCIKLIOĞLU: “TUNUS’LA KURUMSAL İLİŞKİLERİMİZİ GÜÇLENDİRMEK VE DERİNLEŞTİRMEK İSTİYORUZ”
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Arap Baharı’nın kıvılcımını yakan Tunus’un, Kuzey Afrika’da yeni bir dönüşüm sürecini başlattığını belirterek, Tunus’un, toplumsal ve siyasi dönüşümün çok kısa sürede, başarılı bir biçimde gerçekleşebileceğini kanıtladığı söyledi.
Tunus’ta başlayan bu hareketin, birçok bölge ülkesine de örnek teşkil ettiğini savunan Hisarcıklıoğlu, “Bölgedeki diğer ülkeleri değişim yönünde harekete geçiren Tunus’un verdiği demokrasi mücadelesini, dünyanın pek çok ülkesi gibi Türkiye de yürekten desteklemiştir” dedi.
“Tunus’la kurumsal ilişkilerimizi güçlendirmek ve derinleştirmek istiyoruz” diyen Hisarcıklıoğlu, Türk iş dünyası olarak Tunus’un geleceğine yatırım yapmak istediklerini kaydetti.
(İHA)