BIST 9.142
DOLAR 32,40
EURO 35,04
ALTIN 2.327,74
HABER /  SAĞLIK

Yaşam şekli değişmeden diyabetin tedavisi sonuç vermez

Op. Dr. Tuğrul Demirel’in konuşmacı olduğu “Şeker Hastalığı ve Şişmanlığın Cerrahi Tedavisi” konulu konferans Bakırköy Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Abone ol

Bakırköy Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen Halk İçin Sağlık Programı etkinlikleri kapsamında Op. Dr. Tuğrul Demirel’in konuşmacı olduğu “Şeker Hastalığı ve Şişmanlığın Cerrahi Tedavisi” konulu konferans Bakırköy Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Konferansta konuşma yapan Op. Dr. Tuğrul Demirel diyabet hastalarının mutlaka yaşam biçimini değiştirmeleri gerektiğini ifade ederek aksi taktirde ilerideki evrelerde cerrahi müdahalelerin bile kesin çözüm olmayacağını vurgulayarak:

”Diyabet günümüzde en tehlikeli hastalıklardan biri. Ülkemizde de diyabetli hastaların sayısı her geçen gün artıyor. Erişkin yaşlardaki şeker hastalarına mutlaka yaşam biçimlerini değiştirmelerini öneriyoruz. Yaşam biçimi de düzenli aralıklarla, sık sık ve az az beslenerek, bol protein ve sebze tüketerek, şeker,un, yağ ve tuzdan uzak durarak ve en önemlisi her gün düzenli yürüyüş yaparak sağlanır. Cerrahi tedavi noktasına gelen hastalarımıza da söylediğimiz şudur; eğer yaşam biçiminizi değiştirmeyecekseniz cerrahi tedavi size yüzde yüz sonuç vermez. Şunu bilmeliyiz hiçbir ameliyat diyabeti sıfırlamaz, diyabet hastası olduysanız yaşamınızın sonuna kadar diyabetten kurtulamazsınız ve diyabetin kesin tedavisi yok. Dolayısıyla diyabet hastası olduğunuzu bilerek yaşayın ve yaşam biçiminizi değiştirin. Bilin ki diyabet ileride sizlerde hipertansiyon, kolestrol, nöropati ve kalp hastalığı gibi yandaş hastalıklara da sebep olacaktır.”dedi.

Demirel Türkiye’nin diyabet tedavisine yıllık ortalama 5.5 milyar dolar harcadığını da sözlerine ekledi.