BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Yarış atı sinirli olur!

Galatasaray’ın efsane başkanlarından Faruk Süren, sıcak gelişmeler hakkında konuştu.

Abone ol

Fatin Terim’in gönderilmesini Senad Ok ile Haber Merkezi programına değerlendiren Süren, Terim kurumsal yapıya uymuyor iddiaları ve yorumları içinse Mourinho örneği vererek “Real Madrid kurumsal bir kulüp değil mi? Mourinho da söylemlerinden dolayı orada ceza aldı” diyerek Terim’e bir anlamda destek verdi.

Süren, Terim’i yarış atına benzeterek “Yarış atları sinirli olur. Uysal olmaz. Diyalogla bunu çözebilirsiniz. Bu durum benim için hiç bir zaman problem olmadı” dedi.

BİZ BU KARARI ALAMAZDIK

Efsane bşakan, Aysal'ın cesur bir karar aldığnını belirterek "Belki biz bu kararı alamazdık. Ya da iş ayrılma noktasına gelmezdi" ifadelerini kullandı.

İşte eski başkanın açıklamaları…

ZAMANLAMASI TARTIŞILIR

“Bu kararı almak yönetimin, başkanın tasarrufudur. Zamanlaması tartışılabilir. İki sene üst üste şampiyon olmuşsunuz. Muhakkak kendilerine göre bir sebepleri vardır. Bu kararı almanın riski de yönetimde ve başkandadır. Bu ayrılışın daha yakışır şekilde olmasını arzu ederdim. Hoca’ya gidilir teşekkür edilir. Daha güzel ayrılabilirlerdi.

UYUŞAMADILAR

Başkanlık sistemi var bizde. Tek adam değil ama tüm yetkilerde onda. Tek adam olmak hedefiyle Fatih hocadan vazgeçtiğini düşünmüyorum. Uyuşamadılar. Bir tatsızlık oldu. Fatih hoca da çok duygusal bir adam. Bu tatsız ortamda hoca da performans veremez.

Yarış atları sinirli olur. Uysal olmaz. Fakat bu diyalogla çözülür. Bu durum benim için problem olmadı.

TELEFON PROBLEMİ DEĞİL

Telefona çıkmıyor hadisesi abartılıyor. Hoca telefonunu kapattı. Ulaşmak istendikten sonra ulaşılır.

Ayrılma kararının sebebi telefona çıkmamak değil. Bu kadar basit bir sep olmaz. Bazen elektrik tutmuyor. Başarısız değildi. Buna rağmen bu kararı verdiğine göre riski de yönetim üstleniyor.

Ben kararı tenkit etmiyorum. Tasarruf yönetim, başkanındır. Bu aşamada olur mu? Bunu sadece söylüyorum. Saygıyla karşılamak lazım. Muhakkak bir planları vardır.

HOCANIN KENDİ TARAFTARI VAR

Hocanın kendi taraftarı var. Onu destekleyen seven muazzam bir Galatasaraylı kitlesi var. Fatih hoca Galatasaraylı. Hiç bir zaman Galatasaray’dan kopmaz.

GEÇİŞ DAHA YUMUŞAK OLMALI

1996’da futbol endüstrisinin amatör seçilmiş kulüp sevdalılarıyla yönetilemeyeceğini tespit etmiştik.

Ülkemiz için yeni bir şeydi. Profesyonel olarak kulüp yönetme tecrübesi çok az. Neticede o profesyonelleri de yetiştirmek lazım.

Geçiş dönemini bu kadar sert bir şekilde mi yapardım? Biraz daha yumuşak yapardım. Doğru profesyoneller tarafından yapılmalı kulüp yönetimi.

MOURİNHO ÖRNEĞİ

Terim kurumsal yapıya uymuyor diye bir şeye katılmıyorum. Her zaman bizimle düşüncelerini paylaşırdı. Real Madrid kurumsal mı? Kurumsal. Orada da Mourinho ceza alıyor söylemleriyle. O başka bir şey. Kurumsal dediğimiz yapıda hiyerarşi vardır. Fatih Hoca buna uyar ve başkanına saygılıdır. Ama O da alt kademede değil yüksek bir yerde. Futbolun başındaki teknik adam. Galatasaray zaten 108 senelik bir kurum. Seçimlere bağlı olmadan sistemini yürümesi için çalışıyor sayın Aysal.

ELEMAN "UNSUR" DEMEK

Eleman kelimesini kullanması Türkçe’de yanlış. Ama Fransızca’da bir unsur bir element demek. Bu bir örnek. Bu karar çok radikal ve cesur bir karar. Belki biz işin içinde biz olsak bu kararı almazdık. Belki bu ayrılma noktasına gelmezdik.