BIST 9.754
DOLAR 32,58
EURO 34,99
ALTIN 2.456,67
HABER /  GÜNCEL

Yargıtaydan görülmemiş yanıt

Emekliye ayrılırken Yargıtay yönetimini sert bir dille eleştiren Başsavcısı Ok'a, benzeri görülmedik sertlikte yanıt verdi

Abone ol

Yargıtay Başkanı Osman Arslan, Yargıtay yönetimini sert bir dille eleştiren ve dün görev süresini tamamlayarak emekliye ayrılan Yargıtay Başsavcısı Nuri Ok'a, yargıda emsali görülmedik sertlikte yanıt verdi.

Emekliye ayrılan bir kişinin bu şekilde konuşmasının mesleğin, vakar, onur ve saygınlığına uygun düşmediğini vurgulayan Arslan, "Sayın Ok birlikte çalıştığı bütün Yargıtay Başkanları ile benzer olayların tarafı olmuştur. Emekliliğinde kendisini sorgulaması ve nerelerde yanlış yaptığını düşünmesi gerekmektedir" dedi.  

İŞTE ARSLAN'IN YAPTIĞI O SERT ELEŞTİRİ

Kent dışında olması nedeniyle törene katılmayan Arslan, Ok'un emekliye ayrılmasından birkaç saat sonra yaptığı açıklamada, eleştirileri şöyle yanıtladı:

"Anılan konuşmada gündeme getirilen Yargıtay yönetimine ilişkin hususlar Yargıtay Birinci Başkanı'na iletilmemiştir. Emekliye ayrılan bir kişinin bu biçimde konuşma yapması uygulama ve teamüllere aykırı olduğu gibi, mesleğin onur, vakar ve saygınlığına da uygun düşmemektedir. Kurum içinde çözümlenebilecek konuların giderayak kamuoyuna açıklanması; doğru, şık ve meslek etiğine uygun bulunmamaktadır.

Bu talihsiz konuşma Yargıtay tarihinde bir ilk olarak yerini almıştır. Unutulmayacak ve bağışlanmayacak olgu budur. Hâkimlerin kendi sorunlarını kamuoyu önünde tartışmayacak kadar itidalli insanlar olmaları gerekmektedir. Yaptığımız açıklama, savunma hakkının kullanılması ve kamuoyunun gerçeği öğrenmesine katkı olarak algılanmalıdır."

Milliyet