BIST 10.258
DOLAR 32,34
EURO 34,78
ALTIN 2.388,70
HABER /  GÜNCEL

Yargıtay kendine sansür uyguladı

Yargıtay üyelerinin, Yargıtay Ceza Genel Kurulu'nun tartışmalı laiklik kararına yönelik tepkisi, sanal aleme kadar uzandı. Üyeler önce Şirin ile görüştü daha sonra da.

Abone ol

Yargıtay Ceza Genel Kurulu`nun, Milli Gazete Yazarı Selahattin Aydar`a, Türk Ceza Yasası`nın 312`nci maddesi uyarınca verilen mahkumiyetinin bozulmasına ilişkin gerekçeli kararının tartışması sürüyor.

Geçtiğimiz günlerde, Milli Gazete Yazarı Mehmet Şevki Eygi`nin yine Türk Ceza Yasası`nın 312`nci maddesinden aldığı mahkumiyet kararını değerlendirmek üzere bir araya gelen Yargıtay Ceza Genel Kurulu üyeleri, tartışmalı laiklik kararına yönelik şikayetlerini Başkan Osman Şirin`e doğrudan iletme fırsatı buldu.

YCGK`nın hayli tartışmalı geçen bu toplantısında, üyeler, Selahattin Aydar`a yönelik kararın henüz kesinleşmediğine dikkat çekerek, Yargıtay`ın resmi web sayfasında yayımlanmasına tepki gösterdi.

Üyeler, bu durumun, laiklik kararının Yargıtay`ın resmi görüşüymüş gibi algılanabileceği kaygısını iletti. Yargıtay üyeleri, daha sonra, tepkilerini web sayfasıyla ilgilenen birimlere de iletti.
Tartışmalı laiklik kararı, sonunda Yargıtay`ın web sayfasından geri çekildi.

İşte Yargıtay'ın Aydar'ın cezasını bozduğu o gerekçe

netgazete