BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Yarbay ve üsteğmen tutuklandı mı?

Dağlıca soruşturması genişledi. Bir yarbay ve üsteğmen tutuklandı mı?

Abone ol

Van Askeri Mahkemesi'nin PKK’nın Dağlıca saldırısı sırasında kaçırılan 8 erle ilgili tutuklama kararından sonra Dağlıca Piyade Tabur Komutanı Yarbay Onur Dirik ile bir üsteğmenin de tutuklanmasına karar verildiği söylendi.

Star gazetesinden Zafer Kütük ve Şeyhmus Çakan'ın haberine göre iki komutan, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Van Askeri Cezaevi’ne gönderildi.

Ancak konuyla ilgili bir yalanlama yayınlayan Genelkurmay Başkanlığı, ''Dağlıca Tabur Komutanı ile bir Üsteğmenin tutuklandıklarını'' belirten haberin ''tamamen gerçek dışı olduğunu'' bildirdi.

YARBAY’A ÜÇ AYRI SUÇLAMA

Star Gazetesi'nin manşetten verdiği haberde, mahkemenin, Yarbay Dirik hakkında ‘yönetim zaafı gösterdiği’, ‘askeri disiplini tesis edemediği’ ve ‘muhtemel saldırılara karşı gerekli önlemleri almadığı’ gerekçeleriyle tutuklama kararı verdiği belirtiliyordu.

ÜSTEĞMEN HİÇ ÇATIŞMAMIŞ

Habere göre, tutuklu üsteğmenin çatışma esnasında olay yerinde olduğu ancak çatışma sonuna kadar bir kayayı siper ederek çatışan erlere yardım etmediği iddia edildi. Askerliğini asteğmen olarak yapan ve teskere bırakarak TSK bünyesinde kalmayı tercih eden tutuklu üsteğmenin, çatışma boyunca teröristlere hiç ateş etmediği, çatışma bittikten ve PKK’lı teröristlerin bölgeden ayrılmasından sonra ortaya çıktığı öne sürüldü.

İFADELER ETKİLİ OLDU

Tutuklanan sekiz askerin ifadelerinde ‘Etrafımızda komutanlarımız yoktu. Geri dönüp baktığımızda kimseyi göremedik, yalnızdık’ sözlerinin de iki komutanla ilgili kararda etkili olduğu kaydediliyordu.

GENELKURMAY YALANLADI

Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinde yer alan açıklamada şunlar kaydedildi: ''13 Kasım 2007 tarihli bazı basın ve yayın organlarında, Dağlıca Tabur Komutanı ile bir üsteğmenin tutuklandıklarını belirten bir haber yer almıştır. Söz konusu haber tamamen gerçek dışıdır.''