BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Yarbay Dönmezden şok ifadeler

Ergenekon sanığı Yarbay Mustafa Dönmez, polisin komplo kurduğu iddiasında ısrarlı. Dönmez'e göre işin içinde başkaları da var...

Abone ol


Ergenekon sanığı Yarbay Mustafa Dönmez'in yargılanmasına devam edildi.

Sanıklardan Yarbay Alp Kaya, Mustafa Dönmez'in zimmetli silahını taşıdığını bile hiç görmediğini söyledi.

Ele geçirilen silah ve mühimmat nedeniyle yargılanan Yarbay Mustafa Dönmez ise polis komplosu iddiasında ısrarının sürdürdü. Bombaları polisin koyduğunu söyleyen Dönmez, bu komploda MİT'in de olduğunu söyledi. Dönmez uyrıca Terörle Mücadeleye mensup ve kazıları yapan 13 polisin dinlenmesini istedi.

Duruşma 14 Ağustos'a ertelendi.

HAYAT BOYU ELİNE SİLAH ALMAMIŞ... YARBAY DÖNMEZ 'İN İFADELERİ DİĞER SAYFADA...

[PAGE]

  

"HAYAT BOYU ELİME SİLAH ALMADIM""

Evinde arama yapılan askeri personelin dinlenmesini isteyen Yarbay Mustafa Dönmez, ele geçirilen mühimmat üzerinde 13 polisin parmak izinin bulunup bulunmaması konusunda araştırma yapılmasını talep etti.

Mahkemeye 5 sayfalık savunma veren Dönmez, şunları söyledi:

"Bu operasyonu polis yaptı. Kazıya katılan 13 TEM polisinin parmak izlerinin alınmasını talep ediyorum. Kroki incelenirse bu anlaşılabilir. Muhtemelen buna MİT de karışmış olabilir. Her yapılan tertip bir iz bırakır. Ama biz bunun sonucunu cezaevinde yatarak görüyoruz. Hayat boyu elime silah almadım. Silah taşımadım. Tanıklar da bunu söyledi. Ağaç kesenleri dahi katil olarak gören birisiyim. Ben yazan, çizen bir insanım. Benim silahla, mühimmatla ne işim olabilir. Bunu da anlamıyorum. Değil Başbakan'a suikast, hayvanlara ve ağaçlara bile zarar vermekten çekinen bir insanım. Burada çok net bir operasyon ve bilgi kirlenmesi var." 

Dönmez'in avukatı Mehmet Nuri Aytekin ise polisin düzmece delil oluşturmaya çalıştığını iddia etti. 450 merminin tutanağa sonradan yazıldığını ileri süren Aytekin, cephaneliğin bulunduğu bölgede kendisinin de bir araştırma yaptığını belirterek, çevredeki bazı insanların olaydan bir gün önce bölgenin çok hareketli olduğunu ve polis tipli insanların dolaştığını söylediklerini aktardı. Aytekin, bu kişilerin korktuklarından dolayı şahitlik yapmadıklarını da savundu.

Mahkemeye heyetinin yıllık izinlerini de gözeterek duruşmaya 14 Ağustos 2009 Cumu günü saat 14.00'e ertelediğini açıklayan Albay Yılmaz, Yarbay Dönmez'in tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Aramalar sırasında görev yapan askeri şahısların da önümüzdeki duruşmada dinlenmesi için gerekli yerlere müzekkere yazılmasına karar veren mahkeme heyeti, Dönmez'in eşi Binbaşı Fatma Dönmez'in neden duruşmaya gelmediğinin öğrenilmesi için de müzekkere yazılmasını kararlaştırdı.

12 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

Dönmez'in, askeri malzemeyi saklamak suçundan 12 yıla kadar hapsi isteniyor. Savcılığın hazırladığı 8 sayfalık iddianamede, ele geçirilen 52 el bombasından 20'sinin 1981 ve 1984 yıllarında Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na verildiği yer alıyor. İddianamede, Zir Vadisi'ndeki mühimmatın yerini gösteren krokinin Yarbay Dönmez'in el ürünü olduğu da belirtiliyor.