BIST 10.644
DOLAR 32,22
EURO 35,05
ALTIN 2.504,74
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

Yapı Türk İnşaat'ın 3 projesi tamamlandı

İnşaat sektöründe yaşanan genel durgunluğa rağmen Yapı Türk İnşaat geçen yıl 3 projesini tamamladı ve cirosunu 2010 yılına göre 3 katına çıkardı.

Abone ol

İnşaat sektöründe yaşanan genel durgunluğa rağmen Yapı Türk İnşaat geçen yıl 3 projesini tamamladı ve cirosunu 2010 yılına göre 3 katına çıkardı.

İyi bir yılı geride bıraktıklarını belirten Yapı Türk İnşaat Genel Müdürü Hüseyin Koral Kurt, geçen yıl genel olarak ekonomi ve sektörün sıkıntı içinde olmasına rağmen 2010'da başladıkları 4 projeden 3 ünü tamamlayarak tüketiciye sunduklarını aktardı. Kurt, geçen yıl mevcut projelerinin tamamlanmanın yanı sıra yeni çalışmalar için de hazırlık yaptıklarını aktardı. Dördüncü projeleri olan ve 2 blok işyeri ve 2 blok konuttan oluşan NeoFlat'ı yıl sonunda tamamlayacaklarını açıklayan Kurt, "Bunun dışında işyeri ve 50 dairelik konuttan oluşan yeni bir inşaata başlayacağız. Şu an ruhsat aşamasındayız" dedi.

Mersin'de 1996 yılından beri mimarlık, mühendislik, proje ve danışmanlık hizmetleri verdiklerini kaydeden Kurt, "2000 yılından bu yana Yapıtürk İnşaat adı altında yap-sat Konut inşaatları gerçekleştiriyoruz. Yapıtürk olarak proje tasarımı, mimari, statik, betonarme, mekanik, peyzaj mimarlığı gibi Yapı sektörünün ana bileşenlerini oluşturan mimarlık ve mühendislik hizmetlerini kendi bünyemizde veriyoruz. Bütün çalışma alanlarında güncel teknolojiyi ve yetişmiş insan kaynaklarını kullandık. Kendi yatırımlarımız başta olmak üzere birçok İnşaat Sektörü yatırımcısına modern proje çözümleri üretmekteyiz" şeklinde konuştu.

Mersin'de yapılması planlanan kentsel dönüşüm çalışmalarının kentin çehresini değiştireceğini dile getiren Kurt, "Bu bağlamda, özellikle Şehir merkezinde bulunan ve Afet yönetmeliğine uygun olmayan eski binalar restore edilerek veya yıkılıp yenileri yapılarak kente daha sağlıklı bir görüntü verilecek. Mersin'de yeni Arsa bulunması konusunda sıkıntı yaşanıyor. Site yapılacak boyutta Arsa bulamıyoruz. Arsa bulunsa da değerinin çok üstünde rakamlar talep ediliyor. Yüksek rakamlara mal ettiğimiz konutların düşük fiyatlara alıcı bulması da sorun. Diğer sorun da kalifiye işçi bulamayışımız. Taşeron sistemiyle ilgili problemler de çözülmeli" diye konuştu.