BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,78
ALTIN 2.400,59
HABER /  DÜNYA

Yanlış kişiyi kutladı

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, ABD’nin Boston kentinde Salı günü gerçekleşen belediye seçimlerini kazanan adayı kutlamak isterken büyük bi...

Abone ol

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, ABD’nin Boston kentinde Salı günü gerçekleşen belediye seçimlerini kazanan adayı kutlamak isterken büyük bir hataya imza attı. Yeni belediye başkanı Marty Walsh ile görüşmek isteyen Biden, aynı isimde başka bir kişiyi aradı.
Olayı anlatan Marty Walsh, Salı gecesi Beyaz Saray’daki santral operatörünün kendisini aradığını ve Biden’in kendisiyle görüşmek istediğini belirtti. Walsh, yanlış kişiyi aradıklarını söylemesine rağmen, operatörün kendisini Biden’a bağladığını anlattı.

İLK CÜMLEYE DİKKAT
Walsh, Biden’in telefonda ilk söylediği cümlenin, “Seni p...! Başardın!” olduğunu ifade etti. Walsh, Biden’a yanlış numarayı aradığını söylediğini kaydetti. Biden’in yanı sıra, iktidardaki Demokrat Parti yöneticilerinden Debbie Wasserman Schultz ve Minneapolis Belediye Başkanı R.T. Rybak de yanlış Marty Walsh’i aradı. Walsh, Biden’in yanlış numarayı çevirmesini anlayışla karşıladığını, Boston’da aynı isimde pek çok kişi bulunduğunu ifade ederek, “Benim bildiğim, bu isimde en az sekiz kişi daha var” dedi.
Joe Biden’in yanlışlıkla aradığı Marty Walsh de siyasete yabancı değil. Walsh, daha önce Demokrat senatör Ted Kennedy’nin asistanı olarak görev yaptı.
(İHA)