BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,71
ALTIN 2.401,72
HABER /  GÜNCEL

Yankesiciler böyle cüzdan çalıyor

Beyoğlu’nda 2 yankesici, gözlerine kestirdikleri bir vatandaşın cüzdanını çalarken güvenlik kameralarına yakalandı.

Abone ol

Görüntülerde, yankesicilerin önce yaşlı bir adamı takip etmesi yer alıyor. Bir müddet kaldırımda takibi sürdüren yankesiciler, daha sonra ikiye ayrılıyor. 

BAYILMA NUMARASI

Yankesicilerden biri yaşlı adamın önüne geçerek bayılma numarası yapıyor. Başına geleceklerden habersiz olan vatandaş, bayılma numarası yapan şahsa yardım etmeye çalışıyor. Bu sırada diğer yankesici, yaşlı adamın arkasından yaklaşarak cüzdanını alıyor. Cüzdanı alan şahıs, hiçbir şey olmamış gibi yola çıkarak taksiye biniyor.

Arkadaşının cüzdanı aldığını gören ve bayılma numarası yapan yankesici ise normale dönüp aksayarak yola çıkıyor. Taksiye binen arkadaşının arkasından aksayarak yürüyen yankesici daha sonra koşarak uzaklaşıyor.

Soyulduğundan habersiz olan yaşlı adam ise yoluna devam ediyor. Bir müddet sonra cüzdanının olmadığını fark eden vatandaş, hırsızların kaçtığı yöne doğru koşmaya başlıyor. Hırsızlar gibi yaşlı adam da gözden kayboluyor. Görüntüleri inceleyen polis ekipleri, 2 yankesicinin kimliklerini belirledi ve şahısları gözaltına aldı. Cüzdan, sahibine geri teslim edildi.