BIST 10.567
DOLAR 32,26
EURO 35,01
ALTIN 2.480,09
HABER /  DÜNYA

Yangın uçakları İsrail'den sonra Lübnan'da

Türkiye'nin İsrail'e gönderdiği iki yangın söndürme uçağı, bugün Lübnan'a giderek buradaki yangın söndürme faaliyetlerine katılacak.

Abone ol

Türkiye'nin İsrail'deki yangına müdahale etmesi için İsrail'e gönderdiği iki yangın söndürme uçağı, bugün Lübnan'a giderek buradaki yangın söndürme faaliyetlerine katılacak.

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Lübnan'da yaşanan kuraklık nedeniyle ülke genelinde geçen hafta içinde beşi büyük çaplı 120 yangın çıktı ve bu yangınlardan Güney ve Orta Lübnan'da çıkanlar kontrol altına alındı.

Açıklamada, Beyrut'un 45 kilometre kuzeyindeki Fitri'de çıkan yangının ise kontrol altına alınamadığı ve yaklaşık 4 kilometrekarelik bir alanda etkili olduğu belirtildi.

Açıklamada, Lübnan Başbakanı Saad Hariri'nin yardım talebinde bulunduğu ve bu çerçevede Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla İsrail'deki yangın söndürme faaliyetlerinde görev alan iki Türk uçağının bugün sabah saatlerinde Lübnan'a geçerek söndürme çalışmalarına katılacağı bildirildi.

Uçaklar, İsrail'in tarihindeki en büyük yangının kontrol altına alınmasının ardından Lübnan'da kontrol altına alınamayan orman yangınlarına müdahale edecek.