BIST 10.320
DOLAR 32,25
EURO 35,15
ALTIN 2.466,14
HABER /  SPOR

Yanalın endişesi yok

Son iki haftada 5 puan kaybeden Trabzonspor ümidini yitirmedi. Yanal'a göre ligde çok şey değişecek.

Abone ol

Turkcell Süper Lig'de sahasında Gaziantepspor ile 1-1 berabere kalan Trabzonspor'da, teknik direktör Ersun Yanal, ligin 8. haftasını geride bıraktıklarını ve ligde çok şeylerin değişebileceğini söyledi.

Yanal, yeni oluşan bir takım olduklarını belirterek, ''Önümüzde zor bir süreç var. Ama İyi bir yoldayız. Takımdaki oyuncuların kazanma arzularını görüyoruz'' dedi.

Ligin uzun bir maraton olduğunu ve rakiplerinin de kendilerinin puan kayıpları yaşayacağını ifade eden Yanal, ''Daha 8. haftadayız. Ligde çok şeyler değişecektir. Geçen yıla baktığınızda ligde 22-23 puanlık bir kayıpla şampiyon olundu. Her geçen yıl bu baraj düşüyor. Bir ligin tamamında yaklaşık 25 puan kayıpla şampiyon olunuyor. Bizi ve diğer rakipleri düşündüğümüzde, şu anda gerçekten hiçbir şey değişmedi'' diye konuştu.

Trabzonspor'un zirve yarışının devam ettiğini kaydeden Yanal, şöyle konuştu:

''Sezon başında yeni bir takım oluşturuldu. Bu takım üzerine kaldırabileceği kadar yüklenmeli. Bir anda zafer çığlıkları atıp kendimizi olduğumuzdan daha fazla bir yerde görmek de bize zaman zaman zarar verecektir. Ayaklarımız yere lütfen sağlam bassın. Biz iyi bir takımız. Bu takımı hedeflerine götürebilecek bir kurulum aşamasındayız. Eksiklerimiz var. Rakiplerimize göre avantaj ve dezavantajlarımız var. Bunları iyi değerlendirip önümüze bakmalıyız.''

''KUPADA HEDEF FİNAL''

Yanal, kupada da hafta içinde yine Gaziantepspor ile bu kez deplasmanda karşılaşacaklarını dile getirerek, ''Kupada değişik bir gruba geldik, hedefimiz belli. Gruptan çıkmak ve final oynamak istiyoruz. Çok enteresan ve renkli bir gruptayız. Amacımız yine Gaziantep'te kazanmak olacak. Aynı şekilde sahaya çıkıp oynayacağız. Avantajlarımız var. Bu avantajları değerlendirebiliriz'' diye konuştu.

İbrahima Yattara'nın uzun bir süreden sonra tekrar takıma katıldığını ifade eden Yanal, ''Zaman zaman mücadelesinde problem yaşadığını gözlemliyoruz. O da çok normal, uzun zamandır oynamıyor. O katılacak, devreye girecek. Diğer oyuncularımızı da kullanacağız. Isaac'i kullanacağız. Belki tek forvet oynayacağız. Zaman gelecek, belki oyun içerisinde dört forveti beraber kullanacağız'' dedi.

Gaziantepspor maçında ilk kez forma şansı bulan Senegalli kaleci Tony Sylva'nın bonservisinde yaşanan pürüz nedeniyle daha önce forma giyemediğini ifade eden Yanal, ''Sylva, deneyimli bir kaleci ve bu kaleciyi oynatmak için almıştık. Tolga, takımın kazandığı maçlar sonrasında devam etti. Ben çok fazlasıyla hatalı gol yediğini düşünmüyorum. Bu takımda nöbet değişebilir. Bugün Tolga oynayacaktır, yarın Sylva. Her kalecinin değeri bizde ayrı. Üç kalecimiz de milli takıma gidiyor. Üç kalecimizin de milli takıma gittiğini düşünürsek onlar bizim için önemli oyuncular. Hiçbirini kaybetmeye de niyetimiz yok.''