BIST 9.126
DOLAR 32,36
EURO 35,03
ALTIN 2.325,28
HABER /  SPOR  /  FENERBAHÇE

Yanal: Soldado'nun pozisyonu ceza sahası içinde olsa penaltı mıydı?

Fenerbahçe'nin teknik direktörü Ersun Yanal, maçın ardından sitemkar konuşurken ''Soldado'nun pozisyonu ceza sahası içerisinde olsa faul verilip penaltı verilebilir miydi? Topa dokunan Soldado, kartı gören Soldado. Arkasından itiraz etti etmedi tartışılır.'' ifadelerini kullandı.

Abone ol

Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında İstikbal Mobilya Kayserispor ile Fenerbahçe Kadir Has Stadyumu'nda karşılaştı. Kayserispor sahadan 1-0 galip ayrıldı. Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Yanal, maçta öne çıkan ve konuşulan etkenin oyundan çok hakem kararları olacağını belirtti.

Futbol konuşan bir teknik adam olarak bugün futbol dışı bir açıklama yaptığı için üzgün olduğunu dile getiren Yanal, "Maalesef futbol konuşamayacağız. Soldado gündem olacak. Mehmet Ekici bileğine basılan pozisyondan sonra ikinci yarı oyundan çıkmak zorunda kaldı. Ben bugüne kadar hep futbolu konuştum, iş yaşamımda devamlı futboldan bahsettim. Bugün de futboldan çok bahsetmek istiyorum ama futbolun dışındaki faktörler maalesef bizi çok etkiledi." diye konuştu.

"Maç kazanırsınız maç kaybedersiniz, zaman zaman iyi zaman zaman kötü oynarsınız. İki takımın ortaya koyduğu mücadelede ortamın gerilmesi futbolun doğal sonucudur. Artık VAR'dan sonra hakemler açısından pozisyonları kolaylıkla süzüp içerisinden çıkılmasını kolaylaştırıcı bir çok etken olmasına rağmen bunu maalesef değerlendiremez olduk. Türkiye'de futbol, futbol dışı tartışmalarıyla gündemde tutuluyor. Ben de bu gündemin içerisine girdiğim için üzgünüm. Soldado'nun pozisyonu ceza sahası içerisinde olsa faul verilip penaltı verilebilir miydi? Topa dokunan Soldado, kartı gören Soldado. Arkasından itiraz etti etmedi tartışılır. Bazen oyuncuyu anlamak da gerekir. Bakalım eşitlik ilkesi nereye kadar devam edecek. Umarım bundan sonra Türkiye'de sadece futbol konuşulur. Biz önemli bir camiayız, kazanmaktan çok daha önemli hedefleri olan bir takımız."