BIST 10.317
DOLAR 32,25
EURO 34,79
ALTIN 2.453,74
HABER /  GÜNCEL

Yanal: ’’Başkanının durumu bizi çok üzüyor’’

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, sözleşme konusunda Fenerbahçe ile kendisi arasında hiçbir zaman problem yaşanmayacağını ve sarı-lac...

Abone ol

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, sözleşme konusunda Fenerbahçe ile kendisi arasında hiçbir zaman problem yaşanmayacağını ve sarı-lacivertli kulübün başkanı Aziz Yıldırım’ın durumuna çok üzüldüklerini söyledi.
Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri’nde, 19. şampiyonluk kutlamaları dahilinde gerçekleştirilen barbekü partisinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan tecrübeli teknik adam Ersun Yanal, Fenerbahçe camiasından kimsenin ayrılmayı düşünmeyeceğini belirtti.

"BAŞKANIN DURUMU BİZİ ÇOK ÜZÜYOR"
Yanal, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın devam eden yargılanma durumunun kendisi ve takımını çok üzdüğünü belirterek, “Bu durum bizi oldukça üzüyor. Beklentimizin sonucunun iyi olacağı umudunu taşıyoruz. Yaşanan sorunlara rağmen Fenerbahçe camiasının bu bütünlüğü konusundaki yaşadığımız ortam, bizim ne kadar büyük bir camia olduğumuzu açık bir şekilde ortaya koyuyor" dedi.

"TÜRK ANTRENÖRLERİ KENDİLERİNİ GELİŞTİRİYORLAR"
Basın mensuplarının ’Lig de elde ettiğiniz başarılar ortada ve son 6 yılda Türk teknik adamlar ligi forse etti. Neler düşünüyorsunuz?’ sorusuna ise Yanal, "Bu sevindirici bir durum. Ben de böyle bir şampiyonluğu Fenerbahçe’de yaşamış olmaktan çok mutluyum. Mesleki kariyer açısından da güzel bir nokta oldu. Türk antrenörleri kendilerini geliştiriyorlar. Gelişimleri devam ediyor. Kulüplerimizin de yapıları değişiyor" şeklinde cevap verdi.

"10 NUMARAYA İHTİYACIMIZ YOK"
Yanal, spor camiası içerisinde Fenerbahçe’nin ’10 numara’ eksikliği olduğu ile ilgili yorumların yapıldığının hatırlatılması üzerine, "Ben takımda hiçbir eksik görmüyorum. Fenerbahçe çok yürekli ve karakterli bir takım. Elbette belli heyecanlar ve coşkular için oyuncu transferleri mutlaka olacaktır. Bu işin yapısında var. Dolayısıyla çok fazla sayıda transfer yapılacağını düşünmüyorum. 10 numara pozisyonunun olmaması gerektiğini de düşünüyorum. Bugün futbolda gelinen nokta belli. Futbol, hem hücum hem savunmayı birlikte yapan, temposu yüksek, arka arkaya aynı performansla oynayan oyunculardan kurulu bir oyun. Böyle bir tercihte bulunacaksak ki bu tercihimizi henüz daha belirlemedik, oturup takımımızla da konuşmamız gerekiyor. Şampiyonluğun keyfini çıkarıyoruz. Önümüzdeki günlerde netleşecek bir konu" diye konuştu.
Sarı-lacivertli takımda bulunan futbolcuların hem ofansif hem de defansif özelliklerinin bulunduğuna değinen Yanal, "Futbolcu seçimini böyle yapmak lazım. Salih Uçan için bu takımın geleceği olduğunu başkanımız söyledi. Diğer isimler için de Fenerbahçe’nin bir lüksü ve düşüncesi olamaz" şeklinde konuştu.

“YABANCI SINIRLAMASI KALKSIN!”
Türkiye liglerinde yabancı sınırlaması diye bir şey olmaması gerektiğini söyleyen tecrübeli teknik adam, sarı-lacivertli kulübün gelecek yılki kurgusunun nasıl olacağını anlatarak, şunları söyledi:
"Fenerbahçe hangi kulvarda yarışacak, bu da önemli. Avrupa’ya gidecek miyiz, gitmeyecek miyiz? Yabancı sayısı ne olacak? Bunların hepsi muallakta olan sorular. Bence yabancı serbest olsun, neyi tartışıyoruz ki. Neden serbest olmalı? Türk futbolu iyi bir lig ve bu ligden çıkan ürünlerle iyi bir pazarlamayla güçlü bir lig ve takımlar mı oluşturmak isteniyor, yoksa Slovakya, Slovenya gibi oyuncu yetiştirip satmak mı isteniyor? Milli Takım’a yabancı oyuncu zarar vermez. Alt yapıdan oyuncu yetiştirmezseniz zarar verirsiniz. Alt yapıda oyuncu yetiştirmenin imkanını sağlamak adına üstten oyuncuların önünü kapatmak olmamalı. Alt yapının organizasyonu başka. Biz çöple samanı çok karıştırıyoruz. Alt yapıyla uğraşmıyoruz. Bakın isterseniz alt yapılara, çok ehemmiyet olmadığını görürsünüz. Alt yapının ilgi ve alakası başkadır. Yabancı oyuncuyla alt yapı kıyaslaması yanlış bir kıyaslamadır. O başka bir iş, bu başka bir mesele."

"BÜTÜN FUTBOLCULARIMA ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM"
Yanal, kazanılan şampiyonlukta forma giyen giymene bütün futbolcuların sonuna kadar emeği olduğunu belirterek, "Bu aktörler gerçekten aydınlatıldığı bu sahnede görevlerini en iyi yapanlardı. Başından itibaren birçok sorun olacaktı. Takım içinde oynayan, oynamayan, sonradan çıkan giren oyuncu, bunlar her yerde var. Ama bizim oyuncularımız bunları en minimuma indirdi ve bence hiçbir probleme neden olmadan oldukça hazır bir şekilde, kendilerini fit bir şekilde hazırladılar. Takımlarına katkıları takdire şayandır. Hepsine tekrar şükranlarımı sunuyorum. Onlar gerçekten olağanüstü mücadele gösterdiler. Hep ’24 kişiyiz’ dedik, 24 kişinin her biri ne zaman görev gelse ’hayır’ demeden performansını ortaya koydu. Burada çok fazla süre almayan oyuncuların katkısını Fenerbahçe’nin şampiyonluğunda en önemli adımlardan birisi olarak görüyorum" şeklinde konuştu.

"BİZ BU TAKIMA GÜVENDİK"
Sezon başından itibaren takım olarak tam bir kenetlenme yaşadıklarını ve gündemlerinde hiçbir zaman transfer konusu olmadığını vurgulayan Ersun Yanal, "Hatta oyuncularımıza dahi ’kimseyi transfer etmeyeceğiz, işinize bakın’ demedik. O tavır ve davranış bütünlüğü hepimizde vardı. Bunu ne başkanımızla ne yönetim kurulumuzla ne kendi aramızda tartışmadık bile. Biz bu takıma güvendik" diye konuştu.

"FENERBAHÇE CAMİASINDAN HİÇ KİMSE AYRILMAK İSTEMEYECEKTİR"
Yanal, son olarak kendisinin ve sezon sonunda sözleşmesi sona erecek yıldız futbolcu Caner Erkin’in durumu ile ilgili de konuşarak, şunları kaydetti:
"Transfer, sözleşme bizim gündemimizde çok fazla yer almadı. Böyle şeylerin Fenerbahçe ile benim aramda problem olma şansı hiç yok. Böyle bir şey olmaz, olmayacak da. Diğer taraftan oyuncularımız içerisinden Caner’in durumu da problem olmayacaktır. Fenerbahçe camiasından hiç kimse ayrılmak istemeyecektir. İstemez de. Caner de makul ve gerçekçi bir yerde kalıp, Fenerbahçe’ye çok kısa bir süre içinde imza atacaktır. Problem değil, daha 1 hafta var."
(İHA)