BIST 10.320
DOLAR 32,26
EURO 35,06
ALTIN 2.468,10
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Yamyamın doğuş hikayesi

Kız kardeşinin korkunç ölümü aklından çıkmamıştır. Kabuslarına giren suçlulardan intikam almak için yola çıkar.

Abone ol

Bu hafta dört yeni film gösterime giriyor.

'Hannibal Doğuyor'

Peter Webber'in yönettiği filmde Gaspard Ulliel, Rhys Ifans, Li Gong rol alıyor. 
 
Dram - gerilim türündeki filmde Litvanya’da Sovyet yetimhanesinde kalan 16 yaşındaki Hannibal Lecter yetimhanedeki arkadaşlarıyla anlaşamamaktadır.
 
Geceleri kız kardeşiyle ilgili korkunç kabuslar gören Hannibal sonunda yetimhaneden kaçar ve amcasının yaşadığı Paris’e gider. Fakat Hannibal, Lecter Şatosu’na geldiğinde amcasının ölmüş olduğunu keşfeder.
 
Amcasının dul eşi Murasaki Shibuku ona evini açar ve bu gizemli kadın onu, yemek, müzik ve resim hakkında eğitir. Fakat Hannibal bir türlü onu kovalayan geçmişinden ve gördüğü korkunç kabuslardan kurtulamamaktadır.
Tıp eğitimi almaya başlayan Hannibal kabuslarında gördüğü savaş suçlularını aramaya karar verir. Tek bir amacı vardır. Açlıktan ölmemek için gözleri önünde küçük kız kardeşini yiyen adamlardan intikam almak. 

Anthony Mingliella'nın yönettiği 'Hırsız'da Jude Law, Juliette Binoche, Robin Wright Penn rol alıyor.
 
Dram-romantik türündeki filmde farklı dünyalardan gelen ve yolları Londra’da kesişen iki grup insan vardır. Bunlardan birincisi, uzun süreden beri bu kentte yaşayan Londra’lılar, ikincisi ise, bu kente sonradan gelip King’s Cross bölgesine yerleşen yabancılardır.
 
Londralı bir peyzaj mimarının kentin yoksul kesiminde açtığı lüks ofisi üst üste birkaç kez soyulur. Genç mimarın hırsızlık olayının sorumlusunu bulmak için yaptığı araştırmalar, onu alışkın olduğu dünyanın güvenli ortamından çok uzaklara düşürecektir. 
 
'Neşeli Gençlik'

Mesut Taner'in yönettiği filmde Boran Etili, Hazel Atasever, Aras Ferahyan rol alıyor.  
 
Komedi türündeki filmde İstanbul’un zengin semtlerinden birinde bulunan özel bir lisenin basketbol takımının yedi öğrencisi olan Şakir, Cemil, Orhan, Sarı Kafa, Tekin, Nuri ve Osman; ailelerinin kendilerine sağladıkları ekonomik güvenle, rahat ve çılgın bir eğitim süreci geçirmektedirler.
 
Gürültülü eğlenceler, olmadık talihsizlikler ve kızlarla yaşanan problemlerle beraber cinselliği ve arkadaşlığı keşfetmeye çalışan grubun çılgın serüvenleri takımın birbirinden güzel ponpon kızlarının duşuna bakan duvarda keşfetmiş oldukları armatür delikleri ile başlar.
 
Grubun en azılı elemanlarından biri olan Şakir’in henüz hiçbir kadınla ilişki kurmamış olması, arkadaş grubu içerisinde bir sorun halini almıştır. 
 
'Cehennem Çiçeği'
 
Brian De Palma'nın yönettiği filmde Josh Hartnett, Scarlett Johansson, Aaron Eckhart rol alıyor.
 
Dram-gerilim türündeki film, 15 Ocak 1947'de, Los Angeles'da boş bir arsada, işkence edilerek öldürülmüş genç ve güzel bir kadının cesedi bulunur.
 
Kurban, gazete manşetlerine Siyah Dalya olarak geçmiştir ve ölümü Kaliforniya tarihinin en büyük insan avını başlatır. Bucky Bleichert ve Lee Blanchard kendilerini Siyah Dalya soruşturmasının tam ortasında bulurlar: İki polis, iki sert erkek, iki arkadaş ve aynı kadına aşık iki rakip.
 
Ancak Siyah Dalya ikisinin de takıntısı haline gelecektir. Hayatıyla ilgili herşeyi bilmek, katilini yakalamak ve ona ölümünde bile sahip olmak isteyecekler, araştırmaları onları savaş sonrası Hollywood'un karanlık yüzüne, ölü kadının hayatının ve ölümünün derinliklerine götürecektir.