BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Van YYÜde seçim heyecanı

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi rektör aday adayı ve Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fırat Cengiz'den sert eleştiriler

Abone ol

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) rektör aday adayı ve Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fırat Cengiz, YYÜ'de 1.5 yıldır hiçbir bilimsel çalışmanın yapılmadığını söyledi.
Van Üniversite Öğretim Görevlileri Derneği (VÜNİDER) tarafından rektör aday adaylarının seçimden sonra yapacakları projeler hakkında idari ve akademik personele bilgi vermek amacıyla YYÜ Sosyal Tesisler konferans salonunda bir toplantı düzenlendi.

Toplantının ilk konuşmasını yapan Prof. Dr. Fırat Cengiz, akademik personellerin başkalarının etkisi altında kaldığını söyledi. YYÜ'de 1.5 yıldır hiçbir bilimsel çalışmanın yapılmadığını ifade eden Cengiz, "Üniversitenin kurumsallaşmasını istiyorsak, akademik personellerin başkalarının etkisi altında kalmamaları gerekiyor. Personeller duygusal anlamda bir başkasının tavrıyla hareket etmemelidir. Üniversitenin böyle personellere ihtiyacı yoktur" dedi.

Rektör aday adayı olduğu günden bugüne kadar kimseye söz vermediğini ifade eden Fırat Cengiz, kimseyle de pazarlık yapmadığını söyledi. Rektörlük seçimlerinde söz verenler ve pazarlık edenlerin, üniversitenin geleceğini ipotek altına aldığını da sözlerine ekleyen Cengiz, bu kişilerin seçilmesi halinde üniversitenin zarar göreceğini kaydetti. Cengiz, üniversitede seçim döneminde bazılarının uygulaması gereken ilkelere uygun olmayan beyanlarda bulunduğunu belirtti.