BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,87
ALTIN 2.433,15
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Yalçın Akdoğan'dan MHP'ye HDP suçlaması

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, HDP’nin kabinede olmasının 'siyasi vebali'nin MHP’'ye ait olduğunu söyledi.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, 'HDP’nin aldığı oylar yüzünden AK Parti tek başına iktidar olamadı ve Türkiye’de istikrar, güven bitti.' dedi.

Akdoğan, TRT Haber’e yaptığı açıklamada, HDP’nin seçim kabinesinde yer almasını bir 'vebal' olarak nitelendirerek, "HDP’yi kabineye sokan şartları hazırlayan MHP’dir, bunun siyasi vebali MHP’ye ait. Sizin bu her şeye karşı çıkan, olumsuz tavrınız buna sebep oldu" diye konuştu.

"TÜRKİYE'DE İSTİKRAR VE GÜVEN YİTTİ"

AK Parti'nin tek başına iktidar olamamasının sebebini HDP’nin aldığı oylara bağlayan Akdoğan, Türkiye’de istikrar ve güvenin yittiğini belirterek  “Bölgede insanlar HDP’ye oy verdi. ‘Çözüm süreci’ için oy verdiler, ortada süreç yok” dedi.

"HDP KENDİNİ KULLANDIRDI"

Akdoğan, HDP’nin, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı ve ‘çözüm sürecinin aktörleri’ni hedef alan ‘paralel yapı’ ve ‘ulusalcı kesimler’e kendini kullandırdığını vurgulayarak, HDP’nin PKK’ya yaptığı eylemlere son verme çağrısı sorulan Akdoğan, şöyle yanıt verdi: “HDP bir taraftan yükselirken, silahlar da yükselirse burada bir problem olur. Onlar maalesef bu tavrı ortaya koyamadı. Artık silah tamamen devre dışı kalmalı.”