BIST 9.080
DOLAR 32,32
EURO 35,06
ALTIN 2.308,86
HABER /  GÜNCEL

Yakalanan teröristten şok itiraf! Sırlar deşifre oldu

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde yakalanan bir terörist, PKK'nın sığınaklarda ve çadırlarda örgüt mensuplarına Zürdüştlük eğitimi verdiğini söyledi.

Abone ol

Operasyonda yakalanan terörist C.Y. ifadesinde Kürt halkının dinine bağlı olduğunu, terör örgütünün bu nedenle beynini yıkadığı gençleri İslamiyetten uzaklaştırdığını söyledi.

Teröristlere Zerdüştlük eğitimi verildiğini anlatan C.Y, şöyle devam etti:

"Kürtlerin ilk dininin Zerdüşlük olduğunu söylüyorlardı. Onların peygamberi Zerdüşt, meleği şeytandır. Onların yanında 'şeytan' demek günahtı. İlk dini kitap Avesta'ymış. İlk insana 'Homo Sapiens' ve 'Homo Erectus' adını veriyorlar. O şekilde eğitiyorlar. Verilen eğitimlerde 'dinimize sahip çıkmalıyız.' deniliyordu. Bu sözler örgüt kitaplarında da geçiyor. Ben Müslümanım örgüte ilk katıldığımda baktım burada namaz yok, oruç yok, Müslümanlıktan uzaklar."

"İSLAM DİNİNDEN UZAK TUTUYORLAR"

Kamplarda verilen eğitimlerde Müslümanlığa hakaret edildiğini kaydeden C.Y, "İslam dininden uzak tutuyorlar. Hz. Muhammet hakkında kitap yazmışlar, Apo'nun anlattığı kitaplarda Hz. Muhammet'i devrimci olarak anlatmışlar. Onların devrimini kutsuyoruz. Böyle şeyler söylüyorlar, çok basit görüyorlar. 'Sadece bir devrim yapmıştır, o öldükten sonra o din bitmiştir bizim için' diyorlardı, Bunların hepsini sığınaktaki eğitimde öğrendim." dedi.

"İÇİNE GİRİNCE İYİ ANLADIK AMA KURTULAMADIK"

C.Y, PKK'nın dışarıdan bakıldığı gibi olmadığını, bu nedenle gençlerden terör örgütüne katılmamalarını isteyerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kimse gelip bu pisliğe girmesin. İçine girince daha iyi anladık ama kurtulamadık. Dışarıdan propaganda yaparak güzelleştiriyorlar ama içeriden gördüğümüz zaman çok değişik bir şeydir. Ben buraya geldiğimde onların dediği gibi özgür ve demokratik insanlar bekliyordum. Geldiğimde burada kazma, kürek, tehdit, pis yaşam, böyle şeyler bulduk, özgürlük diye bir şey yoktu. Dışarıdan yapılan propagandalara kanmasınlar. Burada tehdit altında pis yaşamak yerine annelerinin ve babalarının yanında kalsınlar."