BIST 9.960
DOLAR 32,40
EURO 34,79
ALTIN 2.435,44
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli'den her satırı olay açıklama! Muhaliflere gözdağı

Muhaliflere yüklenen MHP lideri Devlet Bahçeli, "Önümüzde bir arınma mevsimi, iç muhasebe dönemi bizleri beklemektedir. 18 Mart 2018'deki Olağan Genel Kurul'da güçlenerek yenileceğiz" dedi.

Abone ol

Muhaliflere yüklenen MHP lideri Devlet Bahçeli, "Önümüzde bir arınma mevsimi, iç muhasebe dönemi bizleri beklemektedir. 18 Mart 2018'deki Olağan Genel Kurul'da güçlenerek yenileceğiz" dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli, partisinin Kocaeli İl teşkilatınca düzenlenen iftar programında, partilerle birlikte orucunu açtı. İftar sonrasında partililere seslenen MHP lideri Devlet Bahçeli, kurultay çalışmalarına değinerek, "MHP'ye layık olmayan, kutlu davamızın sorumluluk ve ülkülerini engel gören, gelenek ve geçmişimizden kopmamızı planlayan kim varsa, yakında kendi yollarını çizmek durumunda kalacaklardır" dedi.


"İsrail'le yapılan anlaşmanın iç yüzünü bilmek hakkımız"

Konuşmasında Türkiye-İsrail ilişkilerinin düzelmesini yorumlayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli "İsraille ilişkilerin iyileşmesinden rahatsız değiliz. Fakat onursuz bir anlaşmaya bel bağlayıp zafer çığlıkları atmaktansa, onurluca dik duruş göstermek, taviz ve teslimiyete set çekmek, bundan dolayı da gerekirse mağdur olmak Türk milletinin tarihi vasfıdır. Tarih sayfaları kaybederken kazandık diyenlerin hazin sonlarıyla doludur. Türk milletinin sözünü yere düşürmeye, mahcup etmeye hiç kimsenin hakkı yoktur. Bölgesel ve küresel hesaplar uğruna milli ilkelerimizin üzerini çizenler artık kaçamayacak, kurtulamayacaklardır. Bu hesap er geç millet vicdanında sorulacaktır. Sayın Erdoğan Gazze'yi milli mesele görüyordu. Asıl milli meseleleri yük ve kambur görüp Gazze'ye sığınanlar, şimdi Filistin davasına da tamiri imkansız zararlar vermişlerdir. Türk milleti vefasız değildir. Milliyetçi Ülkücü Hareket Türk ve İslam coğrafyasını asla unutmamış, unutmayacaktır. Kim ne yaparsa yapsın, hangi söz ve yeminlerini çiğnerse çiğnesin, biz ilke ve ülkülerimizin peşinden ayrılmayacağız" dedi.

"Rusya ile ilişkilerin bozulmasından yana değiliz"

Rusya-Türkiye ilişkilerinin düzelmesinden yana olduklarını belirten Bahçeli, "Bölgesel gelişmelerin boyutu ele alındığında pek tabiidir ki, iki ülke arasındaki buzların erimesi olumludur. Ancak bunun neyin karşılığı olduğu belli değildir. Rusya sadece dilenen özürle mi elini uzatmıştır? Rusya'ya bizim bilmediğimiz hangi ödünler verilmiştir? Düne kadar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya'ya karşı üst perdeden seslendirdiği öfkeli sözlerini nereye koyacağız? Sayın Erdoğan düşürülen Rus uçağından sonra, aynısı olsun yine yaparız diyordu. Peki değişen ne olmuştur da, Rusya'ya birden bire el uzatılmıştır? 2015 yılının Kasım ayından beri bozulan ilişkilerin kime zararı dokunmuş, bu gerilimden kim kazançlı çıkmıştır? Bu sorunun cevabını milletimizin duyması en tabii hakkıdır. Elbette gelişmelerin iç yüzünü bilmek ve öğrenmek istiyoruz" diye konuştu.


Arınma mevsimi bizleri beklemektedir
"Arınma mevsimine giriyoruz"

MHP'nin ilerleyen süreçte arınma mevsiminden geçeceğini ifade eden Devlet Bahçeli, "Önümüzde iç muhasebe dönemi bizleri beklemektedir. MHP'ye layık olmayan, kutlu davamızın sorumluluk ve ülkülerini engel gören, gelenek ve geçmişimizden kopmamızı planlayan kim varsa, yakında kendi yollarını çizmek durumunda kalacaklardır. Ülkücü nefsine tutsak olmayan, ona buna tamah etmeyen cesaret ve dirayet künhüdür. Bizim dünümüz Türk'tür, bugünümüz Türk'tür, yarınımız da Türk olacaktır. Doğru olacağız, vicdan ve dürüstlüğün çizgisinden ayrılmayacağız; davayı kişisel dürtü ve hedeflerine alet edenlere de fırsat vermeyeceğiz. Egolarına, hırslarına, küçük hesaplarına yenilip oyunlara alet olanları mutlaka aramızdan ayıklayacağız. Bir olacağız, diri olacağız, Ülkücü yaşayacağız, Türkiye'yi hak ettiği seviyelere Allah'ın izniyle taşıyacağız" ifadelerini kullandı.