BIST 9.998
DOLAR 32,38
EURO 34,90
ALTIN 2.399,04
HABER /  GÜNCEL

Yahudiler'e laf yok, Türkiye'ye var

Vakit, ortalığı bir birine katacak bir bilgiyi öğrendi. Vakit, Almanya'nın Yahudi karşıtlığını yasakladığını ama Türkiye aleyhtarlığını serbest bıraktığını ortaya koydu.

Abone ol

Türkiye'ye yaptığı her ziyaretinde bölücü örgüt yanlılarına destek veren Alman Yeşiller Partisi üyesi Claudia Roth, Vakit'in Almanya'da mahkeme kararı olmadan kapatılmasına destek verirken, çok önemli bir itirafta bulundu. TBMM İnsan Hakları Komisyonu'nu ziyaretinin çıkışında Vakit'in sorularını cevaplandıran Roth, "Almanya'da sadece aşırı sağ yayınlar yasak. Türkiye karşıtı yayınlar yasak değil" dedi.

BÖLÜCÜ YAYINLARLA İLGİLİ
SORUYU DUYMAZDAN GELDİ
Muhabirimiz Burak Orhan, Roth'a, "Vakit'in Almanya'da kapatılmasını destekliyorsunuz. Ancak sizin de açıklamalarınızın yer aldığı bölücü içerikli çok sayıda yayın halen Almanya'da yayınlanıyor. Ortada büyük bir çelişki yok mu?" diye sordu. Bölücü örgütlerin yayınları konusunu cevaplamaktan kaçınan Roth'a, "soruyu cevaplamadığı hatırlatılınca" ağzından baklayı çıkardı.
Roth, şu cevapları verdi: "Vakit'le ilgili olarak Alman İçişleri Bakanlığı'nın yasaklama yetkisi var. Yasalarda yasak olan bir şeyi yaptığına dayanarak, İçişleri Bakanlığı kapatmıştır."

"O YAYINLAR FARKLI, VAKİT FARKLI"
- Fakat sorumu cevaplamadınız. Sorum, Almanya'da yayınlanan Türkiye aleyhindeki bölücü yayın yapan gazeteler. Bunların da kapanması konusunda girişimde bulunacak mı?

"Bunlar farklı. Burada Vakit gazetesi Yahudi karşıtı bir kışkırtma yaptı. Bu bizde yasak. Bu yüzden böyle bir karar alındı. Aşırı sağ ile ilgili birtakım yayınlar yasak, ama Almanya'da Türkiye karşıtı yayınlar yapmak yasak değil. Almanya'daki bir devlet başkanı, cumhurbaşkanının bir karikatürü yapılabilir. Bundan onur da duyarlar. Ama hiçbir şekilde Federal Şansölye'nin Türkiye'ye gelmesinden sonra gamalı haçlı karikatürünün yapılıp, yürürken, arkasında gamalı haç izleri bırakarak gösterilmesi kesinlikle kabul edilebilir bir durum değil."

Kaynak : www.vakit.com.tr