BIST 10.899
DOLAR 32,20
EURO 34,89
ALTIN 2.473,10
HABER /  GÜNCEL

Yağmurderelinin yarım kalan işi

Hayalinde bir proje vardı. Ama olmadı, hayata veda etti. Bakın o proje neydi?

Abone ol

İstanbul Milletvekili merhum Osman Yağmurdereli'ye siyasilerden ilk taziye ziyareti Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı tarafından yapıldı. Yazıcı, Yağmurdereli'nin düşkün sanatçılar için bir projesi olduğunu, fakat hastalığı nedeniyle gerçekleştiremediğini açıkladı.

Hastane çıkışı üzüntülü olduğu görülen Yazıcı "Çok üzgünüm. Allah rahmet etsin. Hayat dolu bir arkadaşımızdı. Hem sanat camiasının, hem de siyaset camiasının acı bir kaybı" şeklinde konuştu.

Bakan Yazıcı, Osman Yağmurdereli'nin hastaneye yatmadan önce düşkün sanatçılar için bir projesi olduğunu söyledi. Yazıcı yaptığı açıklamada "Osman Yağmurdereli vakıfların bir binasında kiracı olarak bulunuyordu. "Binanın tüm donanımını ben yapacağım. Düşkün, kimsesiz sanatçılara tahsis edeceğim. Bütün masraflarını da ben karşılayacağım" diye bir projesi vardı. Onunla meşguldü. Benimle paylaşmıştı ama bunu geliştiremedik, hastaneye yatırdık, bugün de vefat etti" dedi.

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı merhumu şu sözlerle andı "Bulunduğu ortamda hep hayat doluydu. Etrafına hayat enjekte eden, hep neşeli, canlı bir insandı".