BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,97
ALTIN 2.433,82
HABER /  DÜNYA

Yağlı direkteki zorlu yolculuk

Muğla’nın Bodrum ilçesinde, Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlamalarında düzenlenen yarışmalarda yağlı direkteki Türk bayrağını almaya çalış...

Abone ol

Muğla’nın Bodrum ilçesinde, Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlamalarında düzenlenen yarışmalarda yağlı direkteki Türk bayrağını almaya çalışan yarışmacılar renkli görüntüler oluşturdu.
Kumbahçe Halk Plajı Mahfel Kafe önünde düzenlenen etkinlik deniz şehitleri anısına denize çelenk bırakılması ile başladı. Hazırlanan programda yer alan yarışların ilkinde, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Denizciler Derneği Başkanı Mustafa Demiröz, Deniz Ticaret Odası Başkanı Gündüz Nalbantoğlu ve Liman Başkanı Nihat Tozman yüzme yarışı yaptı. Açıktaki bir tekneden denize atlayarak başlayan yarışı, Denizciler Derneği Başkanı Demiröz kazandı.
Başkanların yarışının ardından kız ve erkeklerde 12 yaş altı ve 12 yaş üstü yüzme yarışı, denizden tabak çıkarma, yağlı direk ve halat çekme yarışları yapıldı. Denizden tabak çıkarma yarışmasında Burak Çetin 12 tabak, Hasan Bezgin 9 tabak ve Hasan Ali Enç 7 tabak çıkardı. Yağlı direk yarışlarında da kıyasıya bir mücadele yaşandı. Direğe tek tek çıkan yarışmacılar Türk bayrağını almak için kıyasıya mücadele etti. Yaklaşık bir saat süren yarışta Türk bayrağını almak isteyen yarışmacılar her defasında denize düşerek renkli görüntülere sahne oldu. Yağlı direk yarışında 4 yıldır direkten Türk bayrağını alan Berk Derim bu yıl da yarışlarda bayrağı alarak birinciliği kimseye kaptırmadı. Yarışı kazanan Berk Derim’e, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon Cumhuriyet altını hediye etti.
Yağlı direk oyununun ardından 12 yaş üstü 14 genç kızın katıldığı Deniz Güzeli Yarışması düzenlendi. Güzellik yarışmasında 14 yaşındaki Pınar Sedef Arkan jüri tarafından birinci seçildi.
Etkinliklere, turistlerin ve vatandaşların yanı sıra Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Cumhuriyet Başsavcısı Hayati Keskin, Emniyet Müdürü Ömer Akgün, Jandarma Komutanı Yarbay Hakan Demirörs, TCG Gaziantep Fırkateyni Gemi Komutanı Dnz.Yarbay Hamdi Demiralay, Deniz Ticaret Odası Başkanı Gündüz Nalbantoğlu, Denizciler Derneği Başkanı Mustafa Demiröz, Liman Başkanı Nihat Tozman, Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Orman, Deniz Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Arif Yılmaz, Deniz Ticaret Odası Genel Sekreteri Oya Kaptanoğlu katıldı.
Yarışmalarda dereceye girenlere Catamaran Clupte düzenlenen kokteyl ile madalya ve kupaları verildi. 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlamaları gün boyu düzenlenen etkinlik ve yarışmalarla devam etti.
(İHA)