BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Ya Başbakan Gül'e kızarsa...

CHP Lideri, MİT mensuplarına soruşturma için Başbakan'ın iznini zorunlu kılan yasayla ilgili sert eleştirilerde bulundu.

Abone ol

CHP Parti Meclisi'nde konuşan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun hedefinde Başbakan Tayyip Erdoğan ve MİT mensuplarıyla ilgili yasa vardı. Kılıçdaroğlu, yasanın MİT mensuplarını kurtarmak ve Başbakan'ın kendi çıkarlarını korumak için çıkarıldığını dile getirdi.

MİT mensupları hakkında savcıların ellerinde bir şüphe olmadan soruşturma açamayacağını dile getiren Kılıçdaroğlu, MİT mensuplarını PKK ile görüşmeye Başbakan Erdoğan'ın gönderdiğini belirterek "Git Oslo'da görüş dedin. O zaman bu maddeyi niye getiriyorsunuz" diye konuştu.

MİT yasasında yapılan değişiklikle birlikte Başbakan'ın özel olarak görevlendirdiği insanların belli suçlara özgürce bulaşabileceğini öne süren Kılıçdaroğlu, "Başbakan özel yetkili insanlara çete kurdurabilecek. Sayın Erdoğan Sayın Gül'e kızıp saldırı hazırlatabilir" dedi

Başbakan'ı savcıların elindeki kanıtların kamuoyuna ulaşmasını engellemeye çalışmakla suçlayan Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: "Karanlık bir döneme giriyoruz. Tüm bunlar olurken konuşmayan, dilsizleşen tek kişi var: Erdoğan. Başbakan konuşmuyor. Çünkü ne yapmak istediğini çok iyi biliyor. Biz bunlarla uğraşırken uluslararası alanda Türkiye'nin çıkarları ayaklar altına alınıyor."