BIST 9.645
DOLAR 32,52
EURO 34,91
ALTIN 2.429,94
HABER /  DÜNYA

Wall Street eylemcileri yine sahnede

Bundan bir yıl önce Amerikadaki gelir eşitsizliğini ve Wall Street başta olmak üzere büyük şirketleri protesto etmek amacıyla gönüllülerden oluşan eylemciler bugün sabah erken saatlerde tekrar bir araya gelerek gösteri yaptı. Geçen yıl işgal ettikleri ve

Abone ol

Geçen yıl işgal ettikleri ve New York'un Wall Street bölgesinde bulunan Zuccotti Parkı'nda bir araya gelen eylemciler zaman zaman polisle çatıştı. Trafiği ve bazı bankları işgal etmeye çalışan eylemciler New York Polisi tarafından gözaltına alındı. Protestoya katılımın geçen yıla göre az olduğu dikkat çekti.

Amerikanın yüzde 99'unu temsil ettiklerini söyleyen gru,p politikacıların çıkar amaçlı hareket ettiklerini söylediler. Basının kendilerine yeterince yer vermediğinden yakınan eylemcile,r haklarını sonuna kadar savunacaklarını dile getirdiler. Yüzüne maske takan eylemciler zaman zaman sokak aralarında slogan atarak yürüdü. Bölgede bulunan Bank Of America Bankası'na girmeye çalışan gruba polis anında müdahale ederek göz altına aldı.

Protesto gösterilerine katılmak için parka gelen Kim Fraczek (37) isimli Amerikalı daha bir yaşında olduklarını alacakları çok mesafe olduğunu söyledi. Bir başka protestocu Erik McGregor (44) ise Obama ve Romney'in parayı kontrol eden iki isim olduğunu söyledi.

Geceyi Zuccotti Park'ında geçirmeyi düşünen grub için polis geniş güvenlik önlemleri aldı. Eylemcilerin parkı işgal etmeleri halinde polisin gruba müdahale edeceği öğrenildi.