BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,93
ALTIN 2.426,98
HABER /  GÜNCEL

Grup yorum için yürüdüler

Taksim Meydanı'nda toplanan bir grup gözaltına alınarak tutuklanma istemiyle mahkemeye çıkartılan Grup Yorum üyelerinin serbest bırakılması için eylem yaptı.

Abone ol

Taksim Meydanı'nda saat 19.00 sıralarında toplanan yaklaşık 200 kişi "Devrimci sanat engellenemez. Baskılar bizi yıldıramaz. İdil Kültür Merkezi" yazılı pankart açarak yürüyüşe geçti.

Yürüyüş sırasında grubun arasından geçen bir otomobilin sürücüsü tepki gördü.

Grup, "İşkence yapmak şerefsizliktir", "İnsanlık onuru işkenceyi yenecek", "Türküler susmaz, halaylar sürer", " Sanatçıyız, haklıyız, kazanacağız", "Grup yorum halktır, susturulamaz", "Kahrolsun faşizm, yaşasın mücadelemiz", "Devrimci sanat engellenemez" sloganları atarak Galatasaray Meydanı'na geldi.

Grup Yorum'a destek için eyleme katılanlar arasına Ferhat Tunç, Pınar Aydınlar, Grup Munzur, Nurettin Güleç, Emeğe Ezgi, Ayla Yılmaz, Burhan Berken, Fevzi Kurtuluş, Hasan Hüseyin Demirel, Metin Karakoç ve Grup İsyan Ateşi de vardı.

Burada grup adına yapılan konuşmada, "Grup Yorum'un yaklaşık 8 yıldır solistliğini yapan Selma Altın'ın polisler tarafından çevik otosu içerisinde iki kulağına iki elle devalarca vurulması sonucu sol kulağını kaybetmiştir, kulak zarı yırtılmıştır ve sağ kulağı da çok az duymaktadır. Yine Grup Yorum'da keman çalan arkadaşımız Dilan Balcı'nın ayaklarında morluklar, vücudunun çeşitli yerlerinde morluklar ve şişlikler bulunmaktadır ve ayağına basamamaktadır. Çevik otobüsünün içerisinde toplam 14 saat boyunca, öncesinden üzerlerine yedikleri gazla birlikte son derece sıcak ayarlanarak sıcak klimanın altında bekletilmişlerdir. İşkenceye sıfır tolerans dediniz, işkenceyi bitirdik dediniz . Peki bugün yaşadığımız durum ne ile açıklanır?" denildi.

Konuşmanın ardından söz alan Ferhat Tunç ise "Grup Yorum üyelerine yapılan bu faşizanca saldırıyı ve yapılan işkenceleri şiddetle kınadığımı belirtmek istiyorum ve bu arkadaşlarımızın derhal hem de zaman kaybedilmeden serbest bırakılmalarını talep ediyorum. Yüzbinlerce insana konser veren insanların bu ülkede işkence görüyor olmasının affedilir bir yanı yok" diye konuştu.

Grup konuşmaların ardından halay çekip olaysız şekilde dağıldı.