BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

İspanya'yı grev vurdu

Metro ve tren grevleri, otoyollarda 120 kilometreye varan kuyruklara neden oldu.

Abone ol

İspanya'da metro ve tren grevleri Madrid ve Barcelona gibi büyük şehirlerin otoyollarında uzun kuyruklara neden oldu.

Hükümetin özelleştirme kararına karşı çıkan ve 24 saatlik grev yapan demiryolu işçilerinin yanı sıra maaşlarındaki kesintileri protesto eden Madrid'deki metro ve Katalonya özerk yönetimindeki toplu taşıma sektörü çalışanlarının iş durdurma eylemleri, iş giriş ve çıkış saatlerinde trafiği kilitledi. Trafik Genel Müdürlüğü, Madrid'de otoyollarda 120 kilometreye varan kuyruklar oluştuğunu açıkladı.

Bu arada sendikalar, grevlere katılımın yüzde 90 düzeyinde olduğunu savunsa da Ulaştırma Bakanlığı katılımın yüzde 22,68 olduğunu duyurdu.

Öte yandan Madrid'de düzenlenen gösterilerde, demiryolu ve metro çalışanları Atocha tren istasyonundan kent merkezindeki Sol Meydanı'na kadar yürüdü. Hükümeti protesto eden demiryolu ve metro çalışanlarına, yeni eğitim ve öğretim sezonunun başlaması sebebiyle ekonomik krizden maaşları ve bazı sosyal hakları kesintiye uğrayan eğitim sektörü çalışanları da destek verdi.

Gün boyunca Atocha tren istasyonunda yapılan gösteriler sırasında güvenlik önlemlerini aşmaya çalışanlar ile polis arasında arbede yaşanırken, 3 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Madrid'deki metro çalışanları 21 ve 28 Eylül ile 1 Ekim tarihlerinde de trafiğin yoğun olduğu belirli saatlerde iş durdurma eylemi yapacaklarını açıkladı.