BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  POLİTİKA

Vuraldan Türkü silecekler iddiası

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural erken seçimde ısrarcı.. Vural anayasa değişikliğine dikkat çekti.

Abone ol

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, ''Bunların asıl amacı bu milletin Türk milleti olduğu ifadesini anayasadan çıkartmak'' dedi.

Vural, partisinin Muğla İl Başkanlığı'ndaki basın toplantısında, siyaseti millet için, milletin içinde yaptıklarını söyledi. Kimseye diyet borcu olmadan, milletin gücüne inanarak, milletin menfaatini ve değerlerini koruyarak siyaset yapmaya devam edeceklerini anlatan Vural, şöyle konuştu:

''Türkiye artık seçime doğru geri sayım dönemini başlatmıştır. 7 Ocakta yapılan MYK toplantısında genel başkanımız o günü AKP'den kurtulmanın başlangıcı olarak belirlemiştir. Türkiye'de korku, kaos, kargaşa, karanlık dolu, kriz dolu, günlerin yaşanmaması için 7 Kasım 2010 gününün bir seçim olması için müsait bir gün olduğunu ifade etmiştir. Artık milletin karar anı gelmiştir. Millet üzerine oynanan oyunlara, milletin kimliğiyle, tarihi üzerinde oynanan oyunlar karşısında milletin iradesine başvurma zamanı gelmiştir. Bu seçimler milletimizin bin yıllık kardeşliği üzerinde oynanan oyunlar karşısında söz söyleyeceği bir seçim olacaktır.''

Vural, ''Türkiye'nin tarihin en büyük küçülmesini ve en büyük işsizliğini yaşadığı, hükümetin senelerdir büyüme masallarından bahsettiği'' görüşünü dile getirdi.

''Türkiye ekonomisinin son 3 yılını kaybettiğini'' öne süren Vural, ''2010'un da kayıp bir yıl olduğunu'' iddia etti. 2011 yılının kaybedilmemesi için seçimin bu döneme sıkıştırılmaması gerektiğini anlatan Vural, ''7 Kasım 2010'un uygun bir seçim tarihi olduğunu düşündüklerini'' ifade etti.

Tek isteklerinin ''bin yıllık kardeşliği bulunan Türk Milleti ailesinin içine sokulan fitne ve fesadı ayıklamak olduğunu'' anlatan Vural, şöyle konuştu:

''Türkiye çok ciddi gerilimler içerisindedir. Bugün toplumu kendi gerilimi içerisine bıraktıranlar, devletin kurumlarını da birbirleri ile çatıştırıyor. Yargı üzerinde oyunlar var. Bugün geldiğimiz bu noktada Türk Silahlı Kuvvetleri üzerine psikolojik savaş yürütülüyor. Dolayısıyla vatandaşlarımızın tekrar bu bedelleri ödememesi için MHP olarak AKP'den kurtulmanın vaktinin geldiğini düşünüyoruz. Artık bu devir kapanmalıdır bu eskimiş bir siyaset modelidir. Sayın Başbakan bazen aldatma ve kandırma senaryolarını açığa çıkardığımız zaman rahatsız oluyor'' diye konuştu.

''TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ''

Vural, bir gazetecinin, ''Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi'' ile ilgili sorusuna, ''Anayasa'nın neresini değiştireceksin sen? Bunların asıl amacı bu milletin Türk Milleti olduğu ifadesini anayasadan çıkartmak. Bu milletin dilinin Türkçe olduğu ifadesini anayasadan çıkarmaktır'' karşılığını verdi.

Oktay Vural, şöyle konuştu:

''Müslüman mahallesine salyangoz satmaya çalışıyorlar. Bu milletin Türk milli kimiliğini ortadan kaldırmaya yönelik yeni oyunlar peşindeler. Bütün bunlar Türk milletinin ulus devlet yapısını, üniter devlet yapısını gevşetmek içindir. Amaç, hedef ve oyun budur. Oyun Habur'da devlet töreniyle yapılan kurdele törenini bu millete hazmettirmektir. Bakalım milletimiz bu oyuna düşecek mi düşmeyecek mi? Bunların niyetleri hayır değil. Niyeti ve abdesti şüpheli olanların namazı da kabul edilmez. Dolayısıyla bu kimselerin, maalesef Türk milli kimliğine bin yıllık kardeşliğimize ve tarihimize milli kültüre karşı oluşturulan niyeti iyi değildir. Bundan sonraki adımlarının da takipçisi olacağız.''

TEKEL işçilerinin işine ve ekmeğine sahip çıkmaya çalıştığını da ifade eden Vural, MHP olarak işsiz kalan kitlelerin, ürünleri tarlada kalan çiftçilerimizin sözcüsü olmaya devam edeceğiz'' dedi.