BIST 10.677
DOLAR 32,24
EURO 35,03
ALTIN 2.443,90
HABER /  DÜNYA

Vladimir Putin Ruslar'ı böyle kandırmış!

Rusya Başbakanı Vladimir Putin'in Rus basınında çok konuşulan fotoğraflarının mizansen olduğunu açıkladı

Abone ol

Başbakanlık Sözcüsü Dikitriy Peskov, Rusya Başbakanı Vladimir Putin'in gelecek yıl yapılacak devlet başkanlığı seçimiyle Kremlin'e dönme hazırlığıyla ilgili ropörtajında çok konuşulacak bir gerçeği de itiraf etti.

Röportajda Putin'in motosikletli gruplarla motosiklet üzerinde, balina dart fırlatırken ve Sibirya ormanlarında at sırtındaki fotoğraflarının "mizansen" olduğunu açıkladı.

Peskov, Putin'in totaliter rejimin simgesi olan Brejnev'e benzetilmesiyle Rus televizyon kanalı Dojd'a yaptığı açıklamada, Putin'in Kremlin'e geri dönme kararının "çok pahalı restoranlarda oturan" küçük bir Moskovalı grup tarafından eleştirildiğini söyledi.  Peskov'un bu görüşü Rus kamuoyu tarafından da desteklenmiş gibi görünüyor. Nitekim, Rusya'nın kamuoyu araştırma şirketlerinden Vtsiom'un yaptığı son araştırmaya göre Rus halkının büyük çoğunluğu Kremlin'e geri dönüş kararını desteklerken, bu kararını eleştirenlerin oranı ise yüzde 20 civarında kaldı.

BU FOTOĞRALAR DÜZMECE...

Röportajda Putin'in motosikletli gruplarla motosiklet üzerinde, balina dart fırlatırken ve Sibirya ormanlarında at sırtındaki fotoğraflarıyla ilgili soruları da yanıtlayan Peskov, bu yıl Rus basınında büyük soru işaretlerinin çıkmasına neden olan Putin'in su altından 6. yüzyıla ait Yunan amforalarını çıkarmasının mizansen olduğunu itiraf etti.

Azov Denizi üzerine gemilerin Putin'in amforaları bulması ve kameralara göstermesi için önceden hazırlandığını belirten Peskov, "Bu son derece normal bir şey" dedi.

Putin, söz konusu olayda dalgıç kıyafetiyle daldığı Azov Denizi'nin dibinden elinde 2 parça amforayla gazetecilerin yanına gelmişti. Uzmanlar, bu görüntülerin yayınlanmasının ardından amforaların üzerinde yosun olmadığını ve bunun da sonradan Putin'in bulması için bölgeye yerleştirildiğini ileri sürmüşlerdi.

Peskov, Putin hakkında bazı bilinmeyen detaylar konusunda da bilgi vererek, Putin'in bilgisayar kullanmak yerine daha çok kalemle yazmayı tercih ettiğini ve interneti ise çok az kullandığını söyledi.

ekran-resmi-2011-10-06,-3.44.37-pm.png