BIST 10.895
DOLAR 32,19
EURO 34,99
ALTIN 2.505,88
HABER /  DÜNYA

Vize belası 80 darbesinin attığı bir kazık

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakareci Egemen Bağış, “Vize belası 1980 darbesinin bu millete attığı en büyük kazıklardan biridir" dedi. <br...

Abone ol

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakareci Egemen Bağış, “Vize belası 1980 darbesinin bu millete attığı en büyük kazıklardan biridir" dedi.
Bakan Bağış, The Marmara Otel’de düzenlenen Leonarda da Vinci Mesleki Eğitim Ortaklık Projeleri 2013 yılı açılış toplantısına katıldı. Bakan Bağış, bugünün 26 Eylül Türk Dil Bayramı olduğunu hatırlatarak, “Eskiden bir söz vardı; ‘Türk’ün Türk’ten başka dostu yoktur’ diye. Ama Türkçemizi, dilimizi dünyanın dört bir yanında, yüzlerce ülkede öğretmek için sevdiklerini, ailelerini, çocuklarını bırakıp oralarda hizmet veren hizmet kervanının fedai gönüllüleri bugün dünyanın dört bir yanındaki okullarda Türkiye’nin dostlarını yetiştiriyor” dedi.

"BU PROJELER VİZE DUVARINI YIKMAK İÇİN ÖNEMLİ"
Bakan Bağış, konuşmasında vize konusuna da değinerek, “Vize belası 1980 darbesinin bu millete attığı en büyük kazıklardan biridir” ifadesini kullandı. Bakan Bağış şunları söyledi:
“Vize muafiyet haklarımızdan o dönemde askeri zihniyet maalesef feragat etmiştir. Türkiye Cumhuriyeti’nin vatandaşları gencecik insanlar Avrupa’ya sığınmacı olarak gidemesinler diye Avrupa Birliği üyesi ülkelerin uluslararası haklarımıza rağmen vize koymalarına göz yummuşlardır. Ama onu kaldırmak için de hep birlikte çalışıyoruz. Bu projeler o vize duvarlarını yıkmak için de çok önemli. Çünkü biz bilimle, teknolojiyle, genç ve dinamik enerjimizle Avrupalıların o ön yargılarını kırdığımız zaman vize duvarlarının da yıkıldığına hep beraber şahitlik edeceğiz.”
(İHA)