BIST 10.164
DOLAR 32,26
EURO 34,76
ALTIN 2.401,79
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Venezuella'dan Çankaya'ya heykel

Ankara'nın gözde ilçesi Çankaya heykellerle zenginleşiyor. Bir heykel de Venezuella Bolivar Cumhuriyeti'nden.

Abone ol

Venezuella Bolivar Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Raul Jose Betancourt Seeland tarafından, Venezualla'nın bağımsızlık lideri Francisco de Miranda'nın heykeli, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık'a teslim edildi.

Tanık, Çankaya Birlik Mahallesi'nde Francisco de Miranda Parkı'nda düzenlenen törende, 2 gün önce Brezilya'da olduğu ve Latin Amerika'nın Venezuella'nın dinamizmini ve toplumsal liderlerinin yaratmış olduğu çok özel dünyanın kokusunu aldığını söyledi.

Venezuella'nın bu iklimin yaratılmasında çok özel bir yerinin olduğunu izlediğini ifade eden Tanık, ''80 yıl önce 19. yüzyıl buhranlarını, işsizlik ve yoksulluğu biliyorum. O dönemdeki insanların geleceğe ümitle bakmaları ve çıkış yolları aramaları önemlidir. Toplumun uygarlaşmasında ve demokratikleşmesinde elde edilen kazanımların çok önemli olduğunu düşünüyorum. Sizden alınan lideriniz Miranda'nın heykeli emanetini gözümüz gibi koruyacağız'' diye konuştu.

Venezuella Bolivar Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Raul Jose Betancourt Seeland da 2010 yılında bağımsızlık liderleri Francisco De Miranda'nın doğumunun 200. yıl dönümünü kutlayacaklarını söyledi.
Türkiye gibi derin ve anlamlı bir ülkede görev icra etmekten çok mutlu olduğunu ifade eden Seeland, Miranda'nın vatanı için özgürlük hareketi başlatan ve Fransız Devrimi, ABD bağımsızlık savaşı ile Latin Amerika'nın bağımsızlığı için savaşan, ölümsüz bir kişilik olduğunu belirtti.
Miranda'nın, Venezuella'nın bağımsızlık yolunu açan lider kişiliğini anlatan Seeland, bugün Venezuella'da kesin ve köklü bir değişim için çalıştıklarını bildirdi.

Venezuella Bolivar Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Seeland daha sonra, Tanık'a heykeli teslim etti ve önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.