BIST 10.173
DOLAR 32,29
EURO 34,95
ALTIN 2.445,38
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Veliler O müdürün peşinde

Kız öğrencilere 'Bacaklarınızı pergel gibi açmayın' diyen müdüre tepki sürüyor

Abone ol

Balıkesir'in Burhaniye İlçesi'nde, Celal Toraman Anadolu Lisesi'nin Müdür Vekili Hikmet Tütüncü'nün, kız öğrenci ve bazı kadın öğretmenlere yönelik yaptığı öne sürülen öne sürülen konuşmayla ilgili öğrenci velileri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne şikayette bulundu.

Burhaniye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne giderek şikayet dilekçelerini veren veliler, Tütüncü'nün sözlerine tepki göstererek müdür vekili hakkında soruşturma açılmasını istedi.

Çocuklarının Tütüncü tarafından teşhircilikle suçlandığını öne süren veliler, "Müdüre hanım, çocuklarımızın onurlarıyla oynayıp, zan altında bırakmıştır. Bu da biz velileri ve özellikle çocuklarımızı çok üzmüştür. Olayla ilgili yetkililerin gerekeni yapmasını bekliyoruz. Yoksa konuyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne götürmeyi düşünüyoruz" dediler.

Veliler, şikayet dilekçelerini teslim ettikten sonra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü binasından ayrıldılar.
Hikmet Tütüncü'nün, kız öğrenciler ve bazı kadın öğretmenlere yönelik yaptığı konuşmada, "Bacaklarınızı pergel gibi açmayın. Erkek öğretmenleriniz ve erkek arkadaşlarınızın cinsel dürtülerini uyarıyorsunuz. Hiçbir erkek öğretmeniniz hadım değil. Burası teşhir yeri değil" dediği öne sürülmüştü.