BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.507,75
HABER /  GÜNCEL

Veled-i Zina diyen kadın özür diledi

Marmara Üniversitesi profesörü Nurşen Mazıcı bir canlı yayında "Padişahlar veled-i zinadır" demişti. Mazıcı bir özür mektubu yayınladı.

Abone ol

29 Kasımda TV 8 ekranlarında yayınlanan ve Gökmen Karadağ'ın sunduğu Haber Aktif programına siyaset bilimci Nurşen Mazıcı'nın sözleri damgasını vurmuştu. Hiçbir padişahın cariyesiyle nikahı olmadığını öne süren Mazıcı, tepki çekecek 'veled-i zina' benzetmesi yapmıştı.

Programın diğer konuğu Mümtazer Türköne, Mazıcı'nın bu benzetmesine tepki göstermişti. İslamiyete göre dini nikah dışında doğan çocuklara 'veled-i zina' denildiğini iddia eden Mazıcı'ya Türköne, "Çok ağır bir benzetme yaptınız. Bu söyledikleriniz doğru değil. Bunların şerri hukukta, fıkıhta bir karşılığı var. O dönemde verilmiş fetvalar var.." sözleriyle tepki göstermişti.

Kamuoyunda büyük tepki ile karşılaşan Mazıcı'nın açıklamaları uzun süre tartışıldı.Hanedan üyeleri de Mazıcı'nın yaptığı açıklamadan rahatsız olduklarını ve üzüntü duyduklarını belirtti. Bu gelişmeler üzerine Prof. Nurşen Mazıcı Şehzade Orhan Osmanoğlu'na bir özür mektubu gönderdi.

Mazıcı şunları söyledi:

"Sayın Şehzade Orhan Osmanoğlu,

29 Kasım 2012 tarihinde TV 8 Haber Aktif Programı'da "Muhteşem Yüzyıl" dizisi bağlamında yaptığım tespitin amacını aşarak üzüntü duymanıza neden olduğunu basından öğrendim.Şahsınızdan ve diğer hanedan mensuplarından özür diliyor, İstanbul dışında olmamdan dolayı geciken özrümün kabulünü diliyorum"